YouTube'nin mobil uygulamasında yorumların yeri değişiyor - Haberler - indir.com

YouTube'nin mobil uygulamasında yorumların yeri değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-28 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube için geliştirmeler ve yeni özellikler gelmeye devam ediyor. YouTube’da daha önce bir videoya ait yorumlar, video önerilerinin hemen altında yer alıyordu. Ancak YouTube mobil tarafında arayüz değişikliğine giden şirket, videoların yorumları artık video açıklamasının hemen altında yer alacak şekilde ayarladı. YouTube mobil uygulamasında video yorumları, şu ana kadar uzun bir süredir önerilen videolar altında konumlandırılmıştı. Kullanıcılar videoların yorumlarını görmek isterken, ancak önerilen videoların en altına indikleri zaman yorumları görebiliyorlardı. Söz konusu eleştiriler sonrasında YouTube, video yorumlarının arayüz tarafında yeniliğe gitti ve konumunu değiştirme kararı aldı.

YouTube, mobil arayüzde yorumlar bölümü yeniliyor

YouTube yeni özellikler yayınlandıYouTube yeni özellikler yayınlandı

YouTube, kullanıcıların sıkça ve yoğun bir şekilde vakit geçirdikleri platform olarak karşımıza geliyor. Özellikle mobil kullanımı bir hayli fazla olan YouTube için mobil arayüz güncellemesini tamamladı. Geliştirmelerini tamamlayan şirket artık video yorumlarını, video açıklamasının hemen altına alıyor. Bundan böyle hem iOS hem de Android için video yorumları oynatılan videonun hemen altında konumlanacak. Video yorumlarının sıralama yönteminde de değişikliğe gitti ve artık yorumlar kullanıcıların etkileşimlerine göre otomatik olarak sıralanacak. İçerik oluşturucular tarafından sabitlenen yorumlar ise yorumların ilk sırasında görülmeyecek.

YouTube mobil uygulamasında yorumların yerini değiştiren arayüz güncellemesi ile beraber bazı yenilikler de geldi. Yeni arayüzde Sıradaki Video bölümünde gözüken videonun küçük resmi video başlığının tam olarak görülebileceği şekilde büyütüldü. Bu yeni güncellemelerin henüz ne zaman sunulacağı belli olmuş değil.


İlgili uygulamalar
YouTube Music keşfet özelliği ile güncellendiYouTube Music keşfet özelliği ile güncellendi
YouTube'dan Benimle #EvdeKal projesiYouTube'dan Benimle #EvdeKal projesi

PAYLAŞ