YouTube'nin en popüler 5 bilim kanalı - Haberler - indir.com

YouTube'nin en popüler 5 bilim kanalı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-29 21:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medyaların kullanımının artması ve YouTube kullanımının artış göstermesi ile beraber platform üzerinden neredeyse her konuyla ilgili içerik bulmak mümkün hale geldi. Burada önemli olan nokta ise içeriklerin kalite parametresidir. Bilim konusunda içerikler üretirken kaliteden ödün vermeyen YouTube kanalları hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Bilim kanallarına ve içeriklerine göz atmak için yazımızı değerlendirebilirsiniz. Teknoloji, sinema, eğitim, müzik, eğlence ve daha birçok kategoride içeriğin bulunduğu YouTube,bilim temalı içerikler arayan kullanıcılar içinde çeşitli içeriklere ev sahipliği yapıyor. İçeriklerin sürekliliği ve güvenilir olması konusunda başarılı olan bazı kanallar olsa da bu kanalları keşfetmek pek de kolay olmaz. 

Ülkemizde birçok alanda içeriğe sahip olan YouTube kanallarının sayısının az olması düşünülünce yabancı dilde içerik üreten kanallara göz atmak son derece başarılı bir alternatif olabilir. YouTube'u adeta bir bilim merkezi haline bazı bilim kanallarını sizin için listeledik. 

TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!

Kurzgesagt – In a Nutshell

11,3 milyon abone sayısına sahip olan Kurzgesagt – In a Nutshell, YouTube'un en önemli bilim kanallarından biridir. Kurzgesagt – In a Nutshell, güncel konular hakkında içeriklere sahip olmanın yanı sıra bilim dünyasının uzun süredir ilgilendiği konularda da içerik üreten bir kanal olarak karşımıza çıkıyor. Kanalda yer alan içeriklerin animasyonlarla destekleniyor olması, içerikleri her yaştan kullanıcı için ilgi çekici hale getiriyor. Bununla beraber aynı zamanda Kurzgesagt – In a Nutshell kanalında yer alan içeriklerin altyazı desteği de bulunuyor. 

It's Okay To Be Smart

Abone sayısı 3,14 milyon olan It's Okay To Be Smart kanalı evrendeki ögelerin nasıl çalıştığını anlatmak üzere içerikler sunuyor. Bu tema doğrultusunda içeriklere ev sahipliği yapan It's Okay To Be Smart adlı YouTube kanalında Joe Hanson'ın anlatımıyla oldukça ilginç içeriklerle karşılaşmak mümkündür. Kanal üzerinde neredeyse her hafta içerik yayınlanıyor. Bununla beraber içerik arasında virüsten uzaya kadar geniş yelpazede içerik bulmak mümkündür. Kanalda yer alan içeriklerin bazılarının altyazı desteği de vardır. 

Vsauce

15,5 milyon abone sayısına sahip olan Vsauce, diğer kanallar kadar içerik üretmese de yayınladığı birçok içerikle "YouTube'daki en iyi bilim kanalı" olarak tanımlanır. Günlük hayatta aklınıza takılan tüm sorulara yanıt bulabileceğiniz Vsauce kanalı, geniş bir yelpazede ürün sunuyor. Mind Field adındaki video serisini oluşturmak için YouTube ile beraber çalışan kanal, oldukça başarılı içeriklere ev sahipliği yapıyor. 

The Infographics Show

Abone sayısı 7,52 milyon olan The Infographics Show kanalı, bilimsel konuları eğlenceli bir dille anlatıyor. The Infographics Show isimli YouTube kanal, içerikleri animasyonlu görseller ile anlatarak her yaştan izleyici için uygun hale getiriyor. Diğer kanallara göre oldukça sık video yayınlayan The Infographics Show, ortalma 8 dakikalık içeriklerle eğlenceli dakikalar sunuyor. The Infographics Show kanalında Türkçe altyazı desteği maalesef yer almıyor. 

What If

Abone sayısı 3,34 milyon olan What If kanalı, pek de aklınıza gelmeyecek sorulara yanıt veriyor. Son derece ilginç sorulra ilginç yanıtlar alacağınız What If kanalı, olasılıkları bilimsel temellere dayandırarak açıklıyor. Kanalın içerisinde yer alan içeriklerin Türkçe dil desteği bulunmuyor. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube'nin abonelere özel filtre özelliği Android kullanıcılarına sunuldu!YouTube'nin abonelere özel filtre özelliği Android kullanıcılarına sunuldu!
YouTube mobil uygulamasında YouTube mobil uygulamasında "Trendler" sekmesi değiştirildi!
YouTube Music'in beklenen özelliği yayınlandı!YouTube Music'in beklenen özelliği yayınlandı!

PAYLAŞ