YouTube'dan video nasıl silinir? - Haberler - indir.com

YouTube'dan video nasıl silinir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-03 10:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

YouTube platformundan, kendi yüklediğiniz ya da farklı bir hesabın videosunu silmek istediğinizde Youtube video kaldırma işlemlerini uygulamanız gerekir. YouTube kanalından video silme işlemini yapmak için telif hakları ve bu nedenler ile zorunlu olabilir. Yazımız kapsamında YouTube'dan hangi videoları yasal olarak silmeniz gerektiğinde YouTube'da video silme işleminin kolaylığına, YouTube üzerinden video silme için neye ihtiyaç duyduğunuz hakkında bilgi vereceğiz. 

YouTube video silme için gerekli olanlar

YouTube platformundan video silme ve YouTube üzerinden video kaldırma işlemleri birbirinden farklıdır.  Popüler video seyretme platformu YouTube 'dan içerik silmek için bir takım gereklilikler vardır. Burada önemli olan konu silme işlemini yapabilmek için ilk olarak YouTube hesabına sahip olmalı ve halihazırda bir videonun olması gerekiyor. 

YouTube Premium üyeler için yeni bir özellik daha sunacak!YouTube Premium üyeler için yeni bir özellik daha sunacak!

YouTube video kaldırma hangi videolara uygulanabilir?

Bilindiği üzere YouTube, günlük hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri olup binlerce kişinin farklı konularda içerikler üretip paylaşmış olduğu bir platformdur. Platformda bulunan bir video saatler içerisinde binlerce kişi tarafından seyredilirken, olumsuz yönde de eleştiri alabilirler. Bu durumda içeriği silmek ya da kaldırmak zorunda kalabilirsiniz. Silmek istediğiniz video sizin mi yoksa başkasının mı? İlk olarak bu soruya yanıt vermeniz gerekiyor. Eğer kendi paylaştığınız bir içerikse kanalınızdan videoyu rahatlıkla silebilirsiniz. Fakat farklı kişinin videosunu direkt olarak silemezsiniz. Sadece bu içeriği şikayet edebilirsiniz. Daha sonra yayın politikaları ihlali sonucunda YouTube tarafından video kaldırılır. Yani video silme işlemi kişi tarafından yapılırken video kaldırma işlemi ise YouTube tarafından yapılır. YouTube video kaldırma işlemi özel hayatın ihlali, müstehcen içerikler, spam, hakaret, cinsellik ve çoğu zamanda telif hakkı sebepleri nedeni ile YouTube’dan silinir. Şöyle ki sayfanın sağ alt kısmında bulunan hakkında bölümünden “Bildir” (Bayrak işaretli) kısma tıkladıktan sonra, açılan sayfadaki toplumu olumsuz etkileyen şikayetlerden birini seçerek bildirebilirsiniz. Yapacağınız işlem sadece bu kadardır. 

YouTube video silme nasıl yapılır?

YouTube platformuna yüklemiş olduğunuz bir videoyu platformdan video silme başlığı altında detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Hem bilgisayarınızdan hem de akıllı telefonunuzdan video silme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bilgisayardan YouTube videolarını silme işlemini yapmak için aşağıdaki adımları takip edin;

Bunun için ilk olarak bilgisayarınızdan YouTube'a girin ve sağ üst köşede bulunan profil resmine tıklayın ve kanalınız kısmına basın. Daha sonra “Kanalı Özelleştir” butonuna basıp yeni sayfayı açın. Açılan sayfada yeniden profil resmine tıkladıktan sonra altta kısımda karşınıza çıkan “İçerik Stüdyosu” butonuna tıklayın. Burada yer alan videolar kısmından bütün videolarınıza erişirsiniz. Bu işlemin ardından tamamen sil diyerek videonuzu ya da videolarınızı silebilirsiniz. 

Telefonunuzdan video silme işlemi yapmak içinse aşağıdaki adımları takip edin;

Telefondan YouTube’da video silme işlemi için YouTube uygulamasını mobil cihazınızdan açın. Ardından sağ alttaki “Kitaplık” bölümüne girin. Buradan videolarım kısmına girerek hangi videonuzu silmek istediğinizi seçin. Yaptığınız son işlem ile beraber telefondan YouTube video silme işlemini de tamamlamış olursunuz. Sadece bir kaç adımı takip ederek YouTube platformundan videoları silebilir ya da kaldırabilirsiniz. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube Music'le rekabet içinde olan Spotify kullanıcı sayısını açıkladı!YouTube Music'le rekabet içinde olan Spotify kullanıcı sayısını açıkladı!
YouTube Music kullanıcılarının kendi müziklerini yüklemesine izin verecek!YouTube Music kullanıcılarının kendi müziklerini yüklemesine izin verecek!
YouTube Music'te şarkı sözü entegrasyonu nasıl yapılır?YouTube Music'te şarkı sözü entegrasyonu nasıl yapılır?

PAYLAŞ