YouTube'dan Teröre Karşı Önlem Geliyor - Haberler - indir.com

YouTube'dan Teröre Karşı Önlem Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-21 15:40:13
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet devi şirketler, son zamanlarda türeyen terör propagandalarına karşılık olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu şirketlerden birisi olan Google, çeşitli servislerinde terör olaylarının dünya geneline yayılmasını engellemek adına önlenmer almaya başladı. Hatırlarsanız bir süre önce yaptığımız haber ile popüler sosyal medya sitesi Facebook bu noktada terör bağlantıları içeren içerikler konusunda bir açıklama yapmış ve sıkı denetim yaptıklarını ifade etmişti. Bu yolu Google'da izledi ve yayınlandığı bir blog yazısı ile popüler video içerik platformu olan YouTube'da bazı önemli değişikliklerin olacağını ifade etti.

Şirket artık hanesinde yayınlanan bir içerikte yayın politikalarını aşan ve aykırı bir durum olmasa bile üstünlük içeren ırkçı, kışkırtıcı dini değerleri aşağılayan bu içeriklere para kazanma durumunu aktif etmeyecek. Diğer yandan bu video içeriklerine beğenme butonu sunulmayacakken, video sahibi bu içerikten kesinlikle bir kazanç sağlayamayacak. Radikallerin videolarını tanımlayabilmek adına ise birçok mühendislik kaynağı kullanılarak teknolojiden yardım alınacak. Google ise bu tip içeirklere sahip videoları en hızlı bir şekilde ayırt etmek ve fark etmek adına yeni kategoriler oluşturacak.

Google Baş Hukuk yetkililerinden olan Kent Walker ise konu ile alakalı "Biz ve diğer şirketler, yayın ilkelerimizi ihlâl eden içerikleri tespit edip kaldırmak için yıllar boyunca çalıştık. Bu konuda rahatsız edici olan ise, daha fazlasını yapmamız gerektiğini kabul etmeliyiz dedi. Teknoloji devi Google, YouTube platformunda attığı bu adım ile beraber örgüt potansiyeli içeren içerikleri ve buna benzer mensupların reklamları amaçlı gösterimi yapılan videolarda sıkı denetlemeler yapılacak. Bu adım ile beraber bakalım YouTube'da ne gibi değişiklikler gözlenecek göreceğiz.





PAYLAŞ