YouTube'dan Discord'a Öldürücü Hamle! - Haberler - indir.com

YouTube'dan Discord'a Öldürücü Hamle!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-13 16:00:09
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Discord’daki en popüler müzik botlarından birisini hedef alan YouTube, 15 Eylül itibariyle botun kullanımına durduracak.

YouTube ile Discord arasında uzun zamandan beri yaşanan rekabette artık adeta kılıçlar çekilmiş durumda. YouTube tarafından Discord’a yönelik olumsuz bir tutumun sergilenmesi Discord için pek çok özelliğin devre dışı kalmasına neden olacak. Discord için geliştirilmiş bir bot olarak büyük bir popülerliği bulunan Grovvy, geçtiğimiz haftalarda YouTube tarafından devre dışı bırakılmıştı. Botun devre dışı bırakılması, uygulamada müzik dinlemek isteyen kullanıcılar için botun kullanılmamasına neden olurken yeni bir botun daha YouTube'un hedefinde olduğu öğrenildi.

Sıradaki Bot Rythm

Rythm adlı bot için de hamle yapan YouTube, 560 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan Rythm’i 15 Eylül itibariyle kullanımdan kaldıracak. Geliştiricilerin YouTube sistemini kullanarak özel olarak yazdığı bu botlar, sistemde yapılan değişiklikler ile birlikte kolay bir şekilde devre dışı bırakılabiliyor. Bu bakımdan şu anda YouTube tarafından yapılacak hamle ile birlikte 15 Eylül tarihi itibariyle bot tamamen kullanım dışı kalacak. YouTube tarafından yapılan bu resmi açıklama sonrasında ise konu ile ilgili önemli değerlendirmelerden bir tanesi Rythm isimli Discord botunun geliştiricisi olan Yoav’dan geldi.

“Böyle Olacağını Biliyorduk”

Geliştirici Yoav, YouTube tarafından böyle bir kararın alınmasının beklediğini ve sadece bu kararın ne zaman alınacağını bilmediklerini söyledi. Bu bakımdan geliştirici önlem aldığını ve 1 yıldan beri farklı bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Üstelik geliştirici tarafından yapılan açıklamalara göre YouTube sadece iki bot ile sınırlı kalmayacak. Sistemde kullanılan tüm botlar yavaş yavaş iptal edilecek. Bu hamle ile birlikte kullanıcılar Discord uygulamasında müzik dinleme konusunda ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalacak. Konuya Discord cephesinden nasıl bir değerlendirme geleceği de merak ediliyor.

16 Sunucu Üzerinden Hizmet Veriyordu

Çoğu Discord kullanıcısı bilmese de Rythm botun aktif olarak çalışabilmesi adına 16 farklı sunucu kullanılıyordu. 4 TB RAM, binden fazla işlemci çekirdeği ile desteklenen sunucular, böylece kullanıcıların uygulama sırasında müzik dinlemesini de mümkün hale getiriyordu. Ancak şimdi mevcut YouTube değişikliği ile birlikte bot kullanılamayacağından dolayı sunucular tamamen boşa çıkmış olacak. 





PAYLAŞ