YouTube'da keşfedilen bir açık reklamların devre dışı kalmasını sağlıyor - Haberler - indir.com

YouTube'da keşfedilen bir açık reklamların devre dışı kalmasını sağlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Bildiğiniz üzere YouTube platformunda reklamlar gösteriliyor. Ancak Premium hizmeti alan müşteriler reklamsız video deneyiminden yararlanabiliyorlar. Ancak Premium hizmet almayan müşteriler ise reklamları atlamak adına çeşitli üçüncü parti eklenti veya uygulamalar ile bunun önüne geçmeyi hedefliyorlar. Ancak eklentiye gerek kalmadan YouTube’da yapacağınız tek bir ufak işlem ile nasıl reklamları devre dışı bırakabilirsiniz bunu göstereceğiz. Google tarafından geçtiğimiz yıl YouTube üzerinde Premium hizmeti başlatıldı. Bu hizmet ile belli ücret karşılığında video izlerken tüm reklamlardan kurtulabiliyorsunuz. Ancak tabii ki reklam engellemede çeşitli tarayıcı eklentileri gibi yöntemlerde bulunuyor. Ancak en basit yöntem olarak hiçbir eklentiye gerek kalmadan da YouTube’da reklamları engelleyebilirsiniz.

YouTube’da eklenti kurmadan nasıl reklamlar engellenir?

YouTube uzun videolar için YouTube uzun videolar için "Bölümler" özelliğini yayımladı

Reddit üzerinde ortaya çıkan bir hataya göre YouTube reklamları eklenti kurmaya gerek kalmadan videonun URL bölümüne ekleyeceğiniz “.” İle kaldırmanız mümkün oluyor. Bu hata şuan için web sürümünde işe yarıyor. Akıllı telefon tarafında ise tarayıcı kullanarak YouTube web sayfası üzerinden gerçekleştirmek mümkün olabilir. Ortaya çıkan bu bilgiye göre YouTube videosunda reklamlardan kurtulmak için video URL bölümünde ufak bir değişiklik yapmanız gerekiyor. Bu noktada ise www.youtube.com./videoadresi şeklinde adres içerisine bir “.” Yerleştirmeniz gerekiyor.

Bu hata ayrıca sadece YouTube değil New York Times gibi sayfaların ödeme duvarları da bu şekilde URL düzenlemesi ile aşılabiliyor. Bu hatanın legal bir durum olmadığını ve YouTube’un bir açığı olduğunu belirtelim. Hatanın ortaya çıkması ile beraber YouTube’un hatayı yakın zamanda kapatması bekleniyor.


YouTube çocuk istismarı videoları için soruşturma başlatıldıYouTube çocuk istismarı videoları için soruşturma başlatıldı
Hacklenen YouTube hesapları dark web’de satılıyorHacklenen YouTube hesapları dark web’de satılıyor

PAYLAŞ