YouTube'da en çok çocuk videoları izleniyor - Haberler - indir.com

YouTube'da en çok çocuk videoları izleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-26 10:43:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Teknoloji

YouTube hakkında Pew Research Center tarafından yapılan araştırma kapsamında geçtiğimiz 2018 yılının sonundan itibaren abone sayısı 250 bin ve üzerinde olan kanalları belirledi. Belirlenen kanallarının ocak ayının ilk haftasında yayınladıkları videoları inceleme altına aldı.

Araştırma sonucunda çıkan sonuç ise hedef kitlesi çocuklar olan videoların diğer videolardan daha çok izlenme aldığı ortaya çıktı. İçerisinde 13 yaşın altında çocukların bulunduğu videoların diğer videolardan ortalama üç kat daha fazla bir izlenme aldığı da kanıtlanmış oldu. “Genç bir izleyici kitlesini hedef alan ve 13 yaşın altındaki bir çocuğa yer verilen çok küçük bir video grubu, bu analizde tanımlanan herhangi bir içerikten daha popülerdi” ifadesi dikkat çeken detaylardan.

PlayStation 4'e Youtube'da Canlı Yayın Özelliği Geliyor!PlayStation 4'e Youtube'da Canlı Yayın Özelliği Geliyor!

Raporu haberleştiren Verge sitesine bir YouTube sözcüsünün yaptığı açıklamada, araştırmayı yapan Pew Research Center şirketinin araştırmada başvurduğu yöntem ya da araştırma sonuçları hakkında herhangi bir yorumda bulunmayacağını belirtirken YouTube’da genellikle en popüler videoların komedi, müzik, spor gibi kategoriler olduğu vurgusunda bulundu.

YouTube’da geçmişte yaşanan olumsuz olayların tekrar etmemesi açısından çocuk kategorisinde bulunan videolara yorum yapma özelliğini kapatmış ve çocuk videolarına ilişkin düzenlemelerde bulunmuştu.


YouTube resmi iPhone Uygulaması YayındaYouTube resmi iPhone Uygulaması Yayında
Youtube, Yeni Arayüzü ile YayındaYoutube, Yeni Arayüzü ile Yayında

Apple TV için Youtube Tanıtım Videosu


PAYLAŞ