YouTube'da dikey reklam dönemi başlıyor! - Haberler - indir.com

YouTube'da dikey reklam dönemi başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-14 10:06:22
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Birkaç ay önce YouTube, dikey video desteği sunmaya başlamıştı. Instagram'ın IGTV'sinin tanıtılmasının ardından, dikey videoların artmasıyla birlikte bu videolara reklam özelliği geliyor.

YouTube'da dikey reklam seçeneği

YouTube, dikey videolarına reklam seçeneğinin gelmesi konusunda çalışmalara başladığını, kısa süre sonra dikey videoların bu özelliğe kavuşacaklarını açıkladı. Reklam verenlerle görüşmelere başladıklarını ve şirketin önümüzdeki günler içerisinde somut adımlar atacağını da belirtti. Özellikle Instagram'ın Hikayeler ve IGTV gibi hizmetlerle bu dikey videoları desteklemesi, Periscope gibi platformların da bu şekilde videolardan oluşması YouTube'u harekete geçirmişe benziyor. Dikey olarak videolar çekmek amatör anlamında destek görse de kadraja daha az konunun girebilmesi, profesyonel camiada henüz çok yaygınlaşmış değil. Birçok sosyal platformda dikey videolar çekilebiliyor olsa da hala büyük camialarda popüler değiller. Yine de bu alanda dikey videoların büyük bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz.

Youtube'ta video keşfetmek daha kolay olacakYoutube'ta video keşfetmek daha kolay olacak

Dikey videolar, mobil cihazların en çok bakılan ekranlar olmasıyla birlikte insanların teknolojiyi kullanım alışkanlıkları da yeniden şekillendi. Özellikle mobil video gibi bu yılın başlarında oldukça yaygınlaşan dikey videolar gün geçtikçe popülerleşiyor. Bu durumda ünlü video paylaşım platformu olan YouTube'u rahatsız etmiş durumda. YouTube'da bu konuda dikey videoları desteklemeye başlamıştı. Son gelişmelerle birlikte YouTube, dikey videolarına reklam desteğinin geleceğini açıkladı.


İlgili uygulamalar
Youtube'un Android güncellemesinde hata meydana geldiYoutube'un Android güncellemesinde hata meydana geldi
YouTube, Android uygulamasına 'Kaydırma' özelliği getirecek!YouTube, Android uygulamasına 'Kaydırma' özelliği getirecek!
YouTube önce çıkartıyor, sonra indiriyorYouTube önce çıkartıyor, sonra indiriyor

PAYLAŞ