YouTube'a iPhone Xs Serisi İçin HDR Desteği Geldi - Haberler - indir.com

YouTube'a iPhone Xs Serisi İçin HDR Desteği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-27 15:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın yeni amiral gemisi modelleri iPhone Xs ve iPhone Xs Max modelleri bildiğiniz üzere ekran tarafında HDR desteğine sahip olarak geliyor. Bu HDR desteği ile görüntüler daha canlı ve gerçekçi renklere sahip oluyor. Uygulamaların bu teknolojilere sunmuş oldukları destek de önemli bir rol oynarken ilk hamle YouTube cephesinden geldi. Kullanıcıların bir süredir beklediği HDR özelliği nihayet iPhone Xs modelleri için kullanıma sunuldu. Apple normal şartlarda YouTube kodeklerini tercih etmiyor. Fakat son model iPhone cihazları ile daha farklı bir YouTube deneyimi yaşanabilecek. Uygulamasını güncelleyen YouTube, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modelleri için HDR desteğini getirmiş oldu.

HDR Desteği Sunuldu

iOS 12 İle Beraber Önemli iPhone X Hatası DüzeltildiiOS 12 İle Beraber Önemli iPhone X Hatası Düzeltildi

iPhone Xs ve Xs Max modelleri birçok ülkede satışa çıkarken henüz yüksek kalitede video desteğine sahip değillerdi. Bu noktada HDR desteği yer almayan YouTube uygulaması nihayet güncellendi ve yeni özellik eklenmiş oldu. YouTube tarafından ayrıca Ağustos ayı için en iyi tecrübe sunan akıllı telefonlardan alınacak bilgiler için üst düzey cihaz programı duyuruldu. Bu kapsamdaki cihazlar arasında şuan için sadece Android modeller yer alıyor. iPhone modellerin bu üst düzey cihaz kapsamına girebilmek için VP9 haricinde tüm gereksinimleri karşılıyor.

Bu koden yüksek çözünürlüklü videolar için daha düşük bant genişliğine ihtiyaç duyuyor. Fakat Apple henüz Apple TV, iOS ve macOS için bu durumu aktif etmiş değil. Apple TV 4K modelinde ve birçok cihazda Apple henüz 1080p çözünürlüklü görüntü sunmaya devam ediyor. Eğer bir iPhone Xs veya iPhone Xs Max kullanıcısı iseniz YouTube uygulamasını güncelledikten sonra artık videolarda yüksek çözünürlüklü HDR desteğini kullanabilirsiniz. iPhone modellerde yer alan HDR desteği ve LCD ile OLED ekran farkları gibi birçok rehber içeriğimize sitemizde erişebilirsiniz.


Apple iPhone XS sahipleriyle buluşuyor!Apple iPhone XS sahipleriyle buluşuyor!
iPhone X kullanıcıları iPhone XS'e geçmeli mi geçmemeli mi?iPhone X kullanıcıları iPhone XS'e geçmeli mi geçmemeli mi?
iPhone XS gösterdiği performansla bizden tam puan alıyoriPhone XS gösterdiği performansla bizden tam puan alıyor

PAYLAŞ