YouTube’a dünya markalarından tepki: Reklamlar durduruldu! - Haberler - indir.com

YouTube’a dünya markalarından tepki: Reklamlar durduruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 12:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

YouTube için ünlü YouTuber Matt Watson tarafından çekilen bir video, platformun çocuk istismarı konusunda çok ciddi ihlaller yaptığını ortaya çıkarmıştı. Şimdi ise dev markalar reklamları durdurmaya başladı. İşte detaylar. 

Youtube'da 7.4 Milyon Dolar Nasıl Kazanılır?

Spor Kulüplerinin TV'den YouTube'a Olan Yolculuğu SürüyorSpor Kulüplerinin TV'den YouTube'a Olan Yolculuğu Sürüyor

YouTube, her alandan her kesime yönelik bir video içerik platformu oluştururken, bu konuda herhangi bir çizginin ya da korumanın olmaması günden güne tepki toplamaya başladı. Son olarak Reddit’te paylaştığı bir video ile tüm dikkatleri üzerine çeken Youtuber Matt Watson, ünlü video platformunun çocuk istismarı yaptığını söylemişti. Bu olay Reddit’ten kısa süre içerisinde tüm dünya geneline yayılırken bu durum sonrasında markalar sorumluluk alarak reklamlarını durdurma kararı aldı.

Örneklerle anlattı

Paylaştığı videosunda çocukların kontrolsüz bir şekilde sistemde ye aldığını örnekleri ile birlikte gösteren Matt Watson, bu videosu sonrasında büyük bir ilgi gördü ve en çok izlenenler arasında yer almaya başladı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında bugün ise Epic Games, McDonalds, Disney ve Nestle başta olmak üzere pek çok marka, aldığı karar ile YouTube reklam sisteminden çıkış yaptığını duyurdu.

YouTube’dan kaçamak yanıt!

Matt Watson tarafından yapılan açıklamalar sonrasında konuyla ilgili YouTube yetkilisi konuşma yaptı. Yapılan açıklamada ise hassas konularda YouTube’ın sorumluluk aldığını ve hesapları hemen erişime kapattığını duyurdu. Fakat bu işlemlere rağmen milyonlarca videonun şu anda bulunması bu konuda çözümün olmadığını da gösterdi. 

YouTuber olmak psikolojik sorunlara neden olabilir!


İlgili uygulamalar
Herkesin ders çalışmaya başlayacağı yeni Youtube akımıHerkesin ders çalışmaya başlayacağı yeni Youtube akımı

PAYLAŞ