YouTube'a 17 Mart'a kadar süre verildi - Haberler - indir.com

YouTube'a 17 Mart'a kadar süre verildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-04 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

House Democrats on the Energy and Commerce Committee, YouTube’u daha önce olduğu gibi bir kez daha aşırıcılık yanlısı içerikler barındırması sebebiyle politikalarını açıklaması adına zorluyor. Komite lider Çarşamba günü Google CEO’su Sundar Pichai’ye gönderilen bir mektupla beraber, platformda “aşırılık yanlılarını telkin eden, radikalleştiren ve harekete geçiren kışkırtıcı içeriğin gelişmeye devam ettiğini” dile getirdi.

YouTube'un, aşırılık yanlısı içeriklerle yine başı dertte

Kanun koyucular, “YouTube, politikalarında anlamlı reformlar yapmalı ve platformundaki tehlikeli aşırılık yanlısı ve alternatif içeriği ortadan kaldırmak için uygulama çabalarını güçlendirmelidir. Kullanıcı kazanmak, katılımı sürdürmek ve daha fazla reklam geliri elde etmek, ulusal güvenliğimizin pahasına olamaz.” açıklaması yapıldı.

Bu sene içinde YouTube için yayımlanacak özellikler açıklandıBu sene içinde YouTube için yayımlanacak özellikler açıklandı

bu mektupta aynı zamanda şirketin aşırılık yanlısı olan içeriklerle ilgili politikaları ve bu kuralların nasıl uygulandığı ile ilgili bir kaç ayrıntılı soru vardır. Örnek vermek gerekirse 1 Kasım 2020 yılından bu yana aşırıcılık sebebiyle kaç video ve kanalın çekildiğini ve bu videoların da kaldırılmadan önce her ne kadar etkileşimde bulunduğu gibi sorular soruluyor. Bu bilgilere ek olarak ise Google'un bu sorulara yanıt vermesi için 17 Mart gününe kadar yanıt verildi. Fakat Google, yorum isteğine hemen yanıt vermedi. En son olan mektup, geçtiğimiz ay içerisinde gönderilen benzer bir mektup takip ediliyor. Kongre'nin birkaç üyesi Pichai ve YouTube CEO’su Susan Wojcicki’yi ABD Kongre Binası’na yapılan saldırının hemen ardından “öneri sistemlerinde kalıcı değişiklikler” yapmaya çağırdı.

Konuyla ilgili son olarak ise Pichai'nin bu ayın son günlerine doğru Enerji ve Ticaret Komitesi duruşmasında Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey ile beraber ifade vermesi de bekleniyor. Üçlü, seçimle ilgili olan bilgileri de nasıl ele aldıkları ve salgınla ilgili olarak politikalar hakkında sorularla karşılaşacaklar. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


YouTube alkış özelliğinin testlerine başladıYouTube alkış özelliğinin testlerine başladı
YouTube, Android cihazlarda 4K video açabilecekYouTube, Android cihazlarda 4K video açabilecek
Google Keşfet için YouTube videolarını öne çıkaracak Google Keşfet için YouTube videolarını öne çıkaracak "Kısa videolar" özelliği yayımlandı

PAYLAŞ