Youtube zararlı içeriklere karşı daha hızlı reaksiyon almakta kararlı - Haberler - indir.com

Youtube zararlı içeriklere karşı daha hızlı reaksiyon almakta kararlı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-23 15:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Video izleme platformu YouTube, 2019 yılında çocuk izleyicilerden usulsüz bir şekilde veri topladığı gerekçesi ile 170 milyon Dolar cezaya çarptırılmıştı. YouTube, özellikle geçtiğimiz yıldan bu yana, ebeveynlere ve çocuklara karşı daha sorumlu olma yolunda çaba sarfediyor.

Zararlı içeriklere karşı daha hızlı reaksiyon almakta kararlı

YouTube yönetimi, zararlı içeriklerin tespit edilmesinde; yapay zeka algoritması tarafından şüpheli olarak işaretlenen videoların, insanlar tarafından oluşan güvenlik ekibine aktarılması ve incelenmesi yolunu izliyor. YouTube, bu etkili fakat yavaş çalışan sistem yerine, tamamen otomatik bir sisteme geçiş yapıyor. 2020 yılının sonuyla birlikte, makine öğrenme yoluyla uygunsuz videolara direkt olarak yaş kısıtlaması getirilecek.

Fenomen oyun Devil May Cry 5, PS5 ve Xbox Series X'e gelecekFenomen oyun Devil May Cry 5, PS5 ve Xbox Series X'e gelecek

YouTube, yaş kısıtlaması uygulamasını uzun yıllardır kullanmaya devam ediyor. Fakat bu kısıtlamalar çeşitli yollarla aşılabiliyor. Örneğin; yaş kısıtlaması bulunan bir YouTube videosu, başka bir web sitesinde gömülü bir şekilde yayınlandığında, bu kısıtlama sistemi faaliyet gösteremiyor. Artık bu tarz sitelerde bulunan yaş kısıtlamalı videoları izlemek isteyen kullanıcılar, YouTube’un web sitesine/uygulamasına yönlendirilecek ve 18 yaş üstü bir birey olduklarını kanıtlamaları gerekecek.

YouTube, söz konusu sistem sayesinde; yaş kısıtlamalı videolar nereden izlenirse izlensin, uygun kişiler tarafından izlenmiş olacağını ifade ediyor. YouTube, yapay zeka algoritmasının yanlış kararlar da verebildiğinin neyseki farkında. Bu sebeple, videoları yükleyen içerik üreticilerine itiraz hakkı tanınıyor. YouTube, bu otomatik sistemin, içerik üreticilerinin gelirlerine önemli bir etkisi olmayacağını söylemekten de geri kalmıyor.

2015 yılında çocuklara özel servis kullanıma sunulmuştu

YouTube, 2019 yılında, çocuklara özel içeriklerin bulunduğu YouTube Kids servisi için de ayrı bir web sitesi oluşturdu. YouTube Kids13 yaşın altındaki çocuk kullanıcılar için uygun olmayan içeriklerin özel olarak filtrelendiği bir servis olarak göze çarpıyor.

YouTube Kids’in web sitesi şu an için ülkemizde kullanılamıyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ