YouTube, Yorum Gizlemeyi Test Ediyor - Haberler - indir.com

YouTube, Yorum Gizlemeyi Test Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-20 16:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

YouTube, dünyanın en büyük video seyretme platformudur. Video seyretmenin yanı sıra aynı zamanda yeni bir iş alanı da yaratan YouTube, ilgi alanlarına göre kullanıcıların kendi kanallarını açarak içerik yüklemelerine imkan veriyor. Kendi kanallarını açan kullanıcılar takipçi kitlesi tarafından gelen geri dönüşleri yorum şeklinde alabiliyor. Fakat zaman zaman içeriklere yapılan yorumlar can sıkıcı boyutta olabiliyor. Bu sebeple kanal sahipleri yorum özelliğini kapatmak isteyebilir. Kullanıcıların bu gibi taleplerinin olmasına rağmen YouTube platformunda yorumları kapatmak gibi bir özellik söz konusu değildir. En azından şu an için. 

Dünyaca ünlü YouTube platformu, içeriklere gelen yorumları kontrol etme konusunda ciddi sıkıntı çekiyor. Platform şu dönemlerde söz konusu bu sorunu ortadan kaldırmak adına çeşitli çalışmalar içerisinde yer aldığını açıkladı. Video yayını yapma konusunda neredeyse tekel olarak nitelendirilen ve her gün milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret edilen YouTube, kullanıcıların videoların altına yapmış oldukları yorumlar ile ilgili ciddi anlamda önlem almaya hazırlanıyor. Platforma yüklenen videoların altına yapılan yorumlar konusunda pek de iç açısı bir geçmişe sahip olmayan YouTube, yapılan hakaret içerikli ve platformun adını kötüye çıkaracak olan yorumların önüne geçmek adına yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Söz konusu bu yeni özellik sayesinde YouTube kullanıcıları, videoların altına yapılan yorumları görmeyecek ve yorumları engelleme teması altında geliştirilen bu özellik Android işletim sistemi bulunan cihazlarda kullanılan YouTube uygulamalarında varsayılan olarak yer alacak. 

YouTube Kanalı Açma İşlemleri Nasıl Yapılır?YouTube Kanalı Açma İşlemleri Nasıl Yapılır?

YouTube yorumlarında iyileştirme 

XDA Developers tarafından duyurulan bu özellik şu an da Hindistan'da kullanılmaya başlandı bile. YouTube içeriklerinin alt kısmında yer alan beğen ve beğenme butonlarının yanında yer alan yorumlar tuşuna bastığınız taktirde yorumları görüntüleyebiliyorsunuz. Bu özellik beklenmedik durumlarda hoşunuza gitmeyecek olan yorumlar ile karşılaşmanızı da mümkün hale getiriyor. Geçtiğimiz Mart ayı içerisinde YouTube platformu, reşit olmayan kişilerin yer aldığı videolara yorum yapılma özelliğini engellemişti. Bunun ardından şimdi de bu şekilde bir çalışmanın yapılıyor olması kullanıcıları sevindiren haberler arasında yerini aldı. Şu an için Hindistan'da kullanımda olan bu yorumlar özelliğinin ne zaman geniş kitlelerin kullanımına sunulacağı belli değildir. Akıllı cihaz kullanıcılarının vazgeçilmezi olan YouTube, farklı konular altında içerikler üreterek yükleyebileceğiniz son derece geniş bir mecradır. 

Zaman zaman kötü amaçlı olarak kullanılsa da şirket, bu gibi durumların önüne geçmek adına bir dolu güvenlik önlemi üzerinde çalışıyor ve zamanla bunları da hayata geçiriyor. Uzun zamandır YouTube kullanıcıların en büyük sorunlarından biri yayınlamış oldukları içeriklere gelen kötü ya da hakaret içerikli yorumlardır. Platform uzun zamandır bu durumun önüne geçmek adına çalışmalar yürütüyordu. Sonunda test aşamasında olduğunu duyurduğu içerik yorumlarını gizleme özelliğini çok yakın zamanda kullanıcılarının beğenisine duyacağını duyurdu. YouTube içeriklerine yapılan uygunsuz yorumlar bu özellik sayesinde gizlenerek izleyicilere gösterilmeyecek. Bu elbette ki kanal kullanıcılarının isteklerine göre değişkenlik gösteren bir durumdur. Şu an Hindistan'da uygulanan YouTube yorumlarını gizleme özelliği çok yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulacak. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube Siber Zorbalığa Savaş AçtıYouTube Siber Zorbalığa Savaş Açtı
YouTube URL’lesi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?YouTube URL’lesi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
YouTube Ücretli Abonelik Sistemi Aktif!YouTube Ücretli Abonelik Sistemi Aktif!

PAYLAŞ