Youtube Yeni Reklam Analiz Aracını Duyurdu - Haberler - indir.com

Youtube Yeni Reklam Analiz Aracını Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-08 15:00:10
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Uygulama

Popüler video paylaşım sitesi Youtube, reklam istatistikleri konusunda yeterli şeffaflığı göstermediği gerekçesiyle reklam verenlerden şikayet aldı. Bunun üzerine Youtube yeni reklam araçlarını duyurdu.

Beklenmedik anda karşımıza çıkan reklamlar bir çoğumuz için sinir bozucu olsa da YouTube reklamları gerek reklam verenler için gerekse YouTube için büyük gelir kaynağı. Bu nedenle yapılan en ufak bir hata, her iki taraf için de hayati önem taşıyor.

Unilever ve Kellogg gibi büyük reklam veren şirketleri, Youtube'un son zamanlarda reklam istatistiklerinde yeteri kadar şeffaf sonuç vermediğini öne sürerek reklamları geri çekme kararı aldıklarını duyurdu.

Bu gelişmenin üzerine Youtube, reklam veren şirketlerini bu kararından döndürmek, reklam istatistiklerinde daha doğru sonuçları göstermek amacıyla reklam araçlarını yenileyeceğini duyurdu.

Daha önce kullanıcılar videoyu açtıktan sonra sayfanın altında bulunan yorumları okuyabiliyor veya video açıkken başka sayfalarda gezinebiliyordu. Reklam istatistiklerinde de bu durum gösterilmiyordu. Ancak yayınlanan yeni reklam analiz araçları sayesinde bir reklamın ne kadar ve nasıl izlendiği istatistiklerde ayrıntılı raporlar halinde gösterilecek.





PAYLAŞ