YouTube yeni özellikler yayınlandı - Haberler - indir.com

YouTube yeni özellikler yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-15 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük video izleme platformu olan YouTube, kullanıcı memnuniyetine yönelik yenilikler sunmaya devam ediyor. Özellikle karantina kapsamında kullanıcıların evlerden çıkmadığı şu dönemde, en yoğun ilgi daha çok video izleme platformları ile beraber sosyal medya uygulamalarında oluyor. Kendisini geliştirmeye devam eden YouTube, sunacağı yeni özellikler ile daha gelişmiş ve kullanışlı bir servis haline gelmeyi istiyor. Bu noktada ise şimdi “eğitim” ve “inceleme” videoları için güzel bir özelliğini devreye sokacak. Uygulamanın hem masaüstü hem de mobil sürümlerinde artık hızlı bölüm atlama altyapısı yer alacak. Şuan için çok kısıtlı bir kilteye açık olan bu özelik içerik üreticilerinin video için hazırlamış olduğu zaman listesi üzerinden çalışacak. İçerik üretici 20.dakikada performans testi 30.dakikada kamera testi şeklinde bir liste hazırlıyor. Kullanıcılar ise bu listeye basarak videonun ilgili bölümüne ilerliyorlar.

Sistemin yeni sunacağı makine öğrenme / yapay zeka ile bu durumun otomatik hale gelmesi hedefleniyor. Bu sayede içerik üreticiler bu zamanlamalara ihtiyaç duymadan YouTube tarafından söz konusu bölümler oluşturulacak. Diğer yandan YouTube’un Android için yorumlar bölümünde de yeni yorum altyapısını test ettiği ve bu sayede okumayı kolaylaştıracağı ifade ediliyor.

YouTube komplo teorisi üreten içerikler hakkında önlemlerini arttırıyorYouTube komplo teorisi üreten içerikler hakkında önlemlerini arttırıyor

YouTube’a yenilikçi özellikler geliyor

YouTube için gelecek olan bu yeniliklerin özellikle içerik üreticileri için oldukça önemli olacağı gözüküyor. Bu sayede video bölümleri yapay zeka yardımı ile oluşacak ve içerik üreticilerin bu gibi işlevler ile uğraşmasına gerek kalmayacak. Kullanıcı için ise tüketim noktasında avantajlı olacak. Şirketin ayrıca TikTok benzeri üreticilerin kısa videolar atmasına olanak sağlayacak olan ve YouTube müziklerinin kullanılabileceği Shorts özelliği de yıl sonunda kullanıma açılacak.

Ortaya çıktığı kadarı ile şirket özelliği şimdiden kısıtlı kullanıcılar da aktif olarak test ediyor. Özelliğin yıl sonuna kalmadan sunulması bekleniyor.


YouTube artık daha dokunmatik dostuYouTube artık daha dokunmatik dostu
Android cihazlar için yeni YouTube özelliğiAndroid cihazlar için yeni YouTube özelliği

PAYLAŞ