YouTube, yeni bir yaş doğrulama gereksinimi başlatıyor - Haberler - indir.com

YouTube, yeni bir yaş doğrulama gereksinimi başlatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-25 20:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler video izleme platformu olan YouTube, bazı Avrupalı kullanıcılar için yeni bir yaş doğrulama gereksinimi başlatmaya hazırlanıyor. YouTube, Avrupa’daki yaş doğrulama gereksinimlerinde yeni bir güncelleme yaptığını paylaştı. Video platformu, bölgede yer alan bazı kullanıcıların yaş kısıtlamalı içeriği izleyebilmeleri için önümüzdeki aylarda yaşlarını onaylamaları gerekeceğini ifade etti. Yaklaşan bu yeniliği blog gönderisinde duyuran YouTube, yaş doğrulama politikasının Avrupa Birliği’nin Görsel-İşitsel Medya Hizmetleri Direktifi ile uyumlu olduğunu da belitti.

Yeni genişleme, Avrupa bölgesindeki bazı kullanıcıları YouTube’un doğru yaşta olduklarını onaylayamadığı durumlarda yaş sınırlaması olan videoları izlemeye çalıştıklarında yaş kanıtı sunmaları gerektiği anlamına geliyor. Bu noktada gereksinimler, kullanıcının 18 yaşından büyük olduğunu gösteren geçerli bir kimlik yada kredi kartı göstermesini mecbur yapacak.

YouTube’da tüm zamanların en çok izlenen 15 videosuYouTube’da tüm zamanların en çok izlenen 15 videosu

YouTube’a yeni yaş doğrulama gereksinimi geliyor

Bu duruyu ile YouTube platformundaki içeriği görüntüleyebilecek olan kullanıcı türlerini yaşa göre otomatik filtreleme için kapsamlı bir çalışma olarak adlandırılıyor. YouTube önümüzdeki aylarda daha fazla videonun yaş kısıtlaması ile sonuçlanacağını söylediği değişiklikleri kullanıma sunacak. Bu değişiklikler, yaşa duyarlı içeriği belirlemek ve yaş sınırlamalarını otomatik olarak uygulamak için makine öğrenimi destekli teknolojiye güvenecek. Videolarının yanlışlıkla kısıtlandığını düşünen içerik sahipleri için YouTube, karara itiraz etmemelerine izin verecek.

İçeriğin sadece uygun kullanıcılara sunulmasını sağlamak için YouTube, başka sitelerde yer alan yaş kısıtlaması olan videoları izlemeye çalışan kullanıcıların oturum açmalarını ve 18  yaşından büyük olduklarını kanıtlamasını isteyecek ve siteye yönlendirecek.


Youtube zararlı içeriklere karşı daha hızlı reaksiyon almakta kararlıYoutube zararlı içeriklere karşı daha hızlı reaksiyon almakta kararlı

PAYLAŞ