YouTube yeni bir para kazanma yöntemiyle karşınızda - Haberler - indir.com

YouTube yeni bir para kazanma yöntemiyle karşınızda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-22 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Platforma sürekli yeni özellikler ekleyen YouTube, içerik üreticilerine yeni bir kazanç kapısı aralayacak olan Super Thanks özelliği üzerinde çalışmaya başladı.

YouTube’daki içerik üreticilerinin sayısı günden güne artıyor. Yeni içerik üreticilerini de desteklemeye çalışan şirket platform için sık sık yeni özellikler yayımlıyor. Bir süredir içerik üreticileri için yeni bir kazanç kapısı aralamaya çalışan YouTube geçtiğimiz dönemlerde “Katıl” butonunu kullanıma sunarak, izleyicilerin sevdiği kanalları desteklemesine olanak sağlamıştı. Platformun şimdi de “Super Thanks” adını verdiği bir özellik üzerinde çalıştığı öğrenildi.

YouTube, Twitch'ten üç özellik daha aldıYouTube, Twitch'ten üç özellik daha aldı

Özellik hakkında aktarılanlara göre izleyiciler sevdikleri YouTube kanallarına 2 dolar ve 50 dolar arasında bir ödeme yapabilecekler. Ayrıca “Super Thanks” özelliğini kullanan izleyiciler video altına yaptığı yorumları en üstlerde tutarak vurgulayabilecekler. Bu özelliğin kullanımı durumunda izleyicileri destekleyecek olan platformda kullanıcılara ödül olarak bir kerelik balon animasyonu sunacak.

Super Thanks özelliğinin beta süreci başladı

İçerik üreticilerin Apple cihazlardan gelen Super Thanks yorumlarından elde edilen gelirin yüzde 70’ini alacağı açıklandı. Ama bu gelir dağılımı masaüstü ve Android için daha farklı bir sisteme sahip olacak. Muhtemelen aradaki App Store’daki yüksek komisyonlar nedeniyle nedeniyle Apple kullanıcıları daha az pay alabilecekler. Test süreci başlayan özellik gün itibariyle 68 ülkede beta kullanıcılarına sunulmuş durumda. YouTube beta kullanıcılarından ve içerik üreticilerinden gelen geri bildirimlerle özelliği iyice geliştirerek ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş özelliğe uygun YouTube kanallarına sunmaya başlayacak.

YouTube ve Google'da CPM nasıl hesaplanır?

YouTube’un bu özelliğinden yararlanmak için içerik üreticilerinin sahip olması gereken kriterler hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Şirketin bu açıklamayı özelliğin tam sürümünü yayımladığında yapması bekleniyor. Şimdilik bu özellikten yararlanıp yararlanamayacağınızı kontrol etmek için İçerik Stüdyosu > Para Kazanma > Super Thanks adımlarını izlemeniz gerek. YouTube’un yenilikleriyle ilgili gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.


YouTube bahşiş benzeri bir özelliği platformuna getiriyorYouTube bahşiş benzeri bir özelliği platformuna getiriyor

PAYLAŞ