YouTube yeni bir düzenlemeyle gündemde - Haberler - indir.com

YouTube yeni bir düzenlemeyle gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-10 19:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde pek çok yenilikle kullanıcıların karşısına çıkan YouTube, kullanıcıları ilgilendiren büyük bir değişimin arifesinde. YouTube’nin yeni özelliği bazı kullanıcıları mutlu ederken, bazı kullanıcılarının tepkisini çekebilir.

Bir süredir görüntü kalitesi konusunda pek çok değişiklik yapan YouTube, kullanıcılara sunduğu seçenekleri kısıtlayabilir. Artık bu noktada çok fazla seçenek sunmak istemediği söylenen platform birçok video içerik platformunda olduğu gibi seçim butonunu kaldırabilir mi?

Zoom Android uygulaması YouTube canlı yayın desteği ile güncellendiZoom Android uygulaması YouTube canlı yayın desteği ile güncellendi

Bildiğiniz üzere diğer video içerik platformlarının  çoğunda görüntü kalitesi ayarlama butonu bulunmuyor. Bunu kullanıcılarına sunan YouTube ise 2005 senesinden beri faaliyet göstermekte olan bir platform. Kullanıcılara görüntü kalitesi ayarlama seçeneği olarak 144p ile 8K arasında seçenekler sunan platform kulislerde dolanan bilgilere göre yola daha basit bir arayüzle devam etmek istiyor.

Görüntü kalitesi ayarlama butonunu kaldırmayı şimdilik düşünmeyen platformun kullanıcılarına sunduğu seçenekleri kısılandırmak istediği iddia ediliyor. İddialara göre YouTube önümüzdeki dönemde izleyicilerine görüntü kalitelerini ayarlayabilmeleri için sadece dört seçenek olacak. Bunlardan ilk seçeneğin ise “Otomaik” olarak adlandırılan izleyicilerin internet bağlantısı kalitesine göre belirlenen en uygun çözünürlük seçeneği olacağı düşünülüyor.

Bir diğer seçenek ise hem internet hızını hem de izlenen cihazdaki diğer donanım özelliklerini, ekran kartı kalitesini hesaba katarak düzenleme yapacak olan  “Daha yüksek görüntü kalitesi” olarak adlandırılan bir seçenek olacak ve bu ayar diğerlerine göre daha fazla veri kullanacak.

Üçüncü seçenek ise özellikle mobil kullanıcılar düşünülerek geliştirilen bir seçenek. “Veri tasarrufu” olarak isimlendirilen bu seçenek daha az veri kullanacak. Son olarak listelenecek olan  “Gelişmiş” seçeneğinde ise çözünürlüğün seçilme imkanı bulunacak YouTube tarafından test edilmeye başladığı söylenen bu özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise henüz herhangi bir bilgi yok.

YouTube bu özelliğin hemen yüklenmemesinin arkasında yatan nedenin ise Google’ın kullanıcı alışkanlıklarını bir anda kaldırmak ya da değiştirmek istemiyor olması. Platformlarındaki özellikleri değiştirirken kullanıcılarına zaman tanımayı tercih eden şirketin ilerleyen zamanlarda tüm kullanıcılara sadece bu dört özelliği sunma ihtimali bulunsa da, özelliğin yayımlanması henüz kesinleşmedi. Bu senenin Temmuz ayında  görüntü kalitesindeki sınırlamaları kaldıran YouTube’un bu özelliği kullanıcılara ne zaman sunacağı Google’ın alacağı karara bağl


İlgili uygulamalar
Youtube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyorYoutube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyor
YouTube video keşfi ve dağıtımıyla ilgili merak edilenleri açıkladıYouTube video keşfi ve dağıtımıyla ilgili merak edilenleri açıkladı

PAYLAŞ