YouTube, yanlış bilgileri önerilerden çıkaracak - Haberler - indir.com

YouTube, yanlış bilgileri önerilerden çıkaracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-28 16:51:24
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Öneri olarak daha az düz dünya videosu göstermek amacıyla bazı değişiklikler yapmak üzere olduğunu duyuran YouTube, yapacağı değişiklikler yürürlüğe girdiği zaman yanlış bilgi veren içerikler, kullanıcılara daha az karşıların çıkacak.

Yapacağı değişiklikten hangi içeriklerin etkileneceğini açıklayan video paylaşma platformu olan YouTube, “Ciddi bir hastalığı geçirdiği iddia edilen bir ilaç, dünyanın düz olduğu iddiası veya 9/11 gibi tarihi olaylarla ilgili açıkça yanlış iddialarda bulunan video gibi içerikler." şeklinde açıklama yapmadı. Şirketin söylediklerine göre yapılacak olan değişiklikten yalnızca öneriler kısmı etkilenecek. Özetleyecek olursam kişinin hesabı üzerinden paylaştığı video Topluluk Kuralları’nı çiğnemiyorsa şayet, kanal üyelerine öneri olarak görünmeye devam edecek. Aynı zamanda arama sonuçlarında da bu video görünmeye devam edecek. Ancak YouTube’un Topluluk Kuralları’nı ihlal ediyorsa bu video öneriler kısmında çıkmayacak.

Youtube, tehlikeli challenge videoları tamamen kaldırıyorYoutube, tehlikeli challenge videoları tamamen kaldırıyor

YouTube'a telefonla girenleri önemli uyarı

Sistem kademeli olarak geliştirilecek

Gittiği bu değişiklik ile konuşma özgürlüğü ve kullanıcılara karşı sorumluluk arasında bir denge yakalamaya çalışan YouTube, amacının en iyi hizmeti vermeye çalışmak olduğunu söyledi. Gerçekleşen önerilerin filtrelenmesinde makine öğreniminden ve gerçek insanlardan faydalanılacak. Bu sistem ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde gün yüzüne çıkacak. Orada hedeflenen verimlilik şayet yakalanırsa, bu sistem yavaş yavaş tüm dünyaya yayılacak. Buda demek oluyor ki yapılacak olan bu değişiklikler hemen değil de, makine öğrenme sistemlerinin isabete iyileştikçe ve oturdukça kademeli olarak göreceğiz. Şayet bu sistem kabul görülürse Türkiye’ye ne zaman gelir onun hakkında şimdilik hiçbir bilgi yok.

 


İlgili uygulamalar
YouTube Yeni Öneriler Butonlarını Test Etmeye BaşladıYouTube Yeni Öneriler Butonlarını Test Etmeye Başladı
YouTube Meydan Okuma Videolarına Yasak GetirdiYouTube Meydan Okuma Videolarına Yasak Getirdi

PAYLAŞ