Youtube, videoların çalınmasının önüne geçecek - Haberler - indir.com

Youtube, videoların çalınmasının önüne geçecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-12 13:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünya çapında en çok tercih edilen video uygulaması Youtube, kullanıcılarına her türden içerik akışını sağlıyor. Fakat maalesef ki kullanıcısı çok olan uygulamaların problemleri, diğerlerinden çok daha fazla oluyor. Youtube için de bu durum geçerli. Kullanıcıların, zaman zaman zor durumda kalması gibi, bazen de içerik üreticileri açısından işler yolunda gitmeyebiliyor. Örneğin içerik üreticileri, yayınladıkları bir videonun izinleri olmadan kullanılmasının ya da çoğaltılmasının önüne geçemiyorlar. Bu durum da içerik üreticilerinin en çok şikayet ettiği noktalardan birisi. Youtube, bu anlamda içerik üreticilerinin yaşadıkları bu zor durumu göz önüne alarak, yeni bir yayın aracını duyurdu.

Copyright Match, içerik üreticilerinin içeriklerinin kopyalanmasına izin vermeyecek

Uygulamalarda kullanıcı sayısı ne kadar artarsa, karşılaşılan problemler de o kadar artıyor. Youtube'da kullanıcıların yaşadığı problemlerin yanı sıra, içerik üreticilerinin de en çok şikayet ettiği noktalardan birisi, içeriklerinin çalınması. Bu duruma karşı şikayetlerin artması, Youtube'u harekete geçirdi. Youtube, içerik üreticilerini bu sıkıntıdan kurtarmak için, Copyright Match adında yeni bir araç yayınlayacağını duyurdu. Copyright Match aracı, Youtube'a bir video yüklendiğinde bu video üzerinde tarama yapacak. Youtube üzerine daha önce yüklenen videolar arasında bu videoyla benzerlik gösteren bir içeriğin olup olmadığına ya da direkt olarak bu videonun platforma daha önce yüklenip yüklenmediğine bakacak.

Bu özelliğin aktif edilmesi için, içerik üreticisinin 100 binden fazla takipçisinin olması gerekiyor. 100 binden fazla takipçisi olan kullanıcıların videolarının tekrar yüklendiği tespit edildiği halde, kullanıcılara bildirim gönderilecek. Daha sonra içerik üreticileri bu konuyla ilgili ne yapmak istediklerini, kendileri karar verecekler. İçerik üreticileri, videoyu çalan kişiyle iletişime geçebilir ya da videoyu Youtube üzerinden kaldırabilirler. İçeriğin sahibi olarak hak iddia etmeniz için de içeriği giren ilk kişi olmanız gerekiyor.





PAYLAŞ