Youtube, videolardaki kuralları ihlal eden hesaplara yaptırımlar geliyor - Haberler - indir.com

Youtube, videolardaki kuralları ihlal eden hesaplara yaptırımlar geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-13 11:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler online video seyretme platformu YouTube, yüklenen videolar üzerine yüklenen videolar üzerinde denetimi artıracağını duyurdu. Şirket tarafından hazırlanan yeni kulları ihlal eden hesapların platform üzerinden maddi kazanç sağlayamayacakları ve hatta ihlallere devam edilmesi halinde platformdan men edilecekleri duyuruldu. Teknoloji devi Google, sahibi olduğu YouTube üzerinde denetimleri daha sıkı hale getirerek uygun olmayan içeriklerin önüne geçeceğini duyurdu. Artık platform üzerinde yer alan herhangi birini tehdit ya da taciz eden videolar otomatik olarak silinecek ve içeriğin yer aldığı kanalda yaptırımlar ile karşılaşacak. 

Kanallar açılmamak üzere kapatılacak

Birini tehdit eden ya da taciz etmeye yönelik içerikler barından videolar yayınlayan kullanıcılar ya da YouTuber'ların platformdan öncelik olarak içerikleri silinerek para kazanma özellikleri tamamen kapatılacak. Kanal eğer bu yaptırımlara rağmen bu tür içerikler yayınlamaya ısrarla devam ederse kanal bir daha açılmamak üzere tamamen kapatılmak ile karşı karşıya kalacak. Bazı YouTube kullanıcıları zaman zaman YouTube'un sınırlarını ölçmek adına işleri daha da zorlaştırıcı içerikler yayınlayabiliyor. Platform bu durumların önünü tamamen kesmek için ilk olarak kanalın maddi kazanç sağlanmasını engelleyecek ardından da içerikler yayınlanmaya devam ederse kanal tamamen kapatılacak.

Spotify'dan 7 yıl sonra gelen YouTube Music aralıksız çalma özelliği ne işe yarıyor?Spotify'dan 7 yıl sonra gelen YouTube Music aralıksız çalma özelliği ne işe yarıyor?

Yaptırımlar gelmeden önceki süreçte YouTube, bu tarz içeriklere ev sahipliği yapan kanallara çok fazla yaptırım uygulamıyordu fakat her geçen daha da artan şikayetler üzerinde şirket bu şekilde bir çözüm üretmeye karar verdi. Şöyle ki, herhangi bir oyundaki karakterin yüzüne gerçek bir kişiyi koyarak oyun içerisinde dahi kişinin şiddet görmesi kural ihlali olarak görülecek. Ek olarak, din, ırk ya da cinsel yönelimlere dayalı olarak kötü niyetli söylemler de artık YouTube platformunun radarına takılarak çeşitli sert yaptırımlara tabii tutulacak. Şirket, verilen bu kararın öncelikli olarak YouTube platformunun özgün yapısını kötüye kullanan ve prestij kaybına neden olan kullanıcıları etkileyeceğini dile getiriyor.

Gerçek yaşamda da şiddet eğilimlerin artması internet dünyasında da çeşitli dengelerin değişmesine neden oldu. Bildiğiniz üzere YouTube, bu zamana kadar oldukça özgür platform olup kullanıcıların diledikleri içerikleri paylaşabildikleri bir mecraydı. Fakat YouTube'un özelliklerini kötü amaçlı kullananların sayısının artması ile şirket ciddi önlemler almayı tercih etti. Bunun üzerine çalışmaya başlayan şirket bu şekilde ağır yaptırımları devreye sokarak kişilerin hak ve özgürlüklerine zarar kanalların önüne geçeceğini duyurdu. Yaptırımların ne düzeyde etkili olup olmadığını gelecek günlerde çok daha net bir şekilde görmek mümkün olacak. Platformun kişilerin hak ve özgürlüklerini önemsediğini almış olduğu bu karar ile görmek mümkün. 

 

 


Youtube'da 2019'da en çok izlenen oyun hangisi?Youtube'da 2019'da en çok izlenen oyun hangisi?
YouTube Premium üyelik iptali nasıl yapılı?YouTube Premium üyelik iptali nasıl yapılı?
YouTuber'lara vergi zorunluluğu geliyorYouTuber'lara vergi zorunluluğu geliyor

PAYLAŞ