YouTube Video Önerilerini Büyütüyor - Haberler - indir.com

YouTube Video Önerilerini Büyütüyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-27 13:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler video seyretme platformu YouTube, kullanıcıların isteklerini dikkate aldığını gösteren yenilikler yapmaya devam ediyor. Platform halihazırda zaten kullanıcıların isteklerini karşılayan ve birbirinden farklı özellikler sunan gelişmiş düzeyde bir platformdur. Fakat zaman zaman şirket, bazı kullanıcıların şikayetleri ile karşı karşıya kalıyor. Kullanıcıların önerilerini dikkate alan YouTube, öneriler ve tercihler ile ilgili dile getirilen önerileri ya da istekleri dikkate aldığını dile getirdi. Diğer platformlara nazaran daha güçlü olan YouTube, izleyicilerin platformda yer alan videolar üzerinde daha fazla söz hakkına sahip olmaları gerektiğini savundu. 

YouTube video önerilerini dikkate alıyor

Akıllı cihaz kullanıcılarının mutlaka sahip oldukları YouTube platformu son zamanlarda yepyeni üç özellik ile yenilenmeye odaklandı. Kullanıcılarının isteklerini dikkate alan YouTube, yeni bir güncelleme ile beraber üç yeni özelliğe kavuşacak. YouTube platformu, izleyicilere "ana sayfada yer alan videolar" ile "sıradaki videolar" üzerinde daha fazla kontrol yetkisi vermeyi planlıyor. Halihazırda gelişmiş düzeyde özellikleri ile beraber kullanıcıların beklentilerini karşılayan YouTube, her geçen daha da özel içerikler ile yenileniyor. Konu ile ilgili şirket tarafından yapılan açıklamalara göre gelecek günlerde kullanıcılar, kendi sayfaları üzerinde hangi videoların görünüp hangi videoların görünmeyeceği konusunda belirli seçenekleri değerlendirebilecekler. 

YouTube Ücretli Abonelik Sistemi Aktif!YouTube Ücretli Abonelik Sistemi Aktif!

Söz konusu bu plan üç farklı aşamadan oluşuyor. İlk değişiklik, YouTube platformunu olduğundan daha fazla keşfetme özelliğidir. YouTube içerisinde bulunan videoları izleyen kullanıcılar, yapılan yenilikler ile beraber, video konularını ve söz konusu konular ile ilgili görüntüleri çok daha kolay bir şekilde keşfedecekler. Bu özellik kişiselleştirilmiş önerileri temel alıyor. Kullanıcıların kişisel zevkleri doğrultusunda aranan videoların daha hızlı bir şekilde bulunması sağlanacak. Bu özellik doğrudan ana sayfa üzerinde aktif hale getirilecek. 

YouTube kullanıcıların kendi videoları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayacak olan bir diğer özellik ise, özel olarak seçilmiş olan bir kanaldan video önerilmesinin durdurulması kolaylaştırılacak. Bu özellikten faydalanmak üzere atmanız gereken adım oldukça basittir. YouTube üzerinden anasayfadaki bir videonun yan kısmında yer alan üç nokta şeklindeki menüye dokunun ve karşınıza çıkacak olan ekrandan "kanal önerme" seçeneğini işaretleyerek işlemlerinize devam edin. 

YouTube platformuna gelen bu yeni özellik, bugün itibariyle Android ve iOS için YouTube uygulamasında tüm dünyada kullanıma sunulacak. Kullanıcılar bu uygulamalardan sorunsuz bir şekilde faydalanabilecekler. Son olarak ise gelen fonksiyonlardan bir diğeri izleyiciler hakkında bilgi vermeye yönelik bir seçenek olarak kullanıcıların dikkatlerini üzerine çekmeyi başarıyor. Zira bu özellik sayesinde YouTube kullanıcılar, daha önce görmedikleri kanallardan kendilerine önerilen videolar hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaklar. Söz konusu bu öneriler, kullanıcıların ya da kanal sahiplerinin kendileri ile benzer ilgi alanlarına sahip olan diğer kullanıcıların geçmişte neler sevdiklerini ya da neler seyrettiklerini dikkate alacaklar. Videonun alt kısmında yer alan minik bir kutu, önerilen bu videolar hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacaktır. Söz konusu bu yazılım iOS için şu an aktif fakat Android için henüz aktif değildir. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube Çocuk Videolarını KaldırıyorYouTube Çocuk Videolarını Kaldırıyor
YouTube Eski Müzikleri Düzenlemeye AlıyorYouTube Eski Müzikleri Düzenlemeye Alıyor
YouTube Özel Birini Arıyor!YouTube Özel Birini Arıyor!

PAYLAŞ