YouTube video keşfi ve dağıtımıyla ilgili merak edilenleri açıkladı - Haberler - indir.com

YouTube video keşfi ve dağıtımıyla ilgili merak edilenleri açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 19:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dönem dönem resmi açıklamalarla platform hakkında merak edilen kullanıcı sorularını açıklayan YouTube yeni bir video yayımladı.

YouTube içerik üreticileri ve kullanıcılarının en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi de arama ve keşif sistemlerinin nasıl çalıştığı konusu. Hangi kullanıcıya hangi içeriklerin gösterileceğinin belirlenmesinde etkili faktörler ve içerik üreticilerinin platformun sunmuş olduğu fırsatları en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceği konusunda YouTube açıklama yaparak bu yöndeki birkaç soruyu yanıtladı.

YouTube mobil uygulaması yeni özellikler kazandıYouTube mobil uygulaması yeni özellikler kazandı

YouTube mobil uygulaması yeni özellikler kazandı

Dünyanın en büyük ve en çok kullanılan video içerik platformu YouTube, içerik üreticilerine kanal itibarının yönlendirdiği içerik önerilerine sahip olmalarının temkinli bir tutum olduğunu söylüyor. İçerik denetlemelerinde oldukça sıkı bir tutum izleyen platform içeriklerde bireysel yükleme performansına dikkat ettiğini ve birkaç tane ile sınırlı kalan kötü videoların kanal performansını etkilemeyeceğini belirterek “İzleyici iyi tepki verdiğinde, bunu video düzeyinde performansa yansıtırız” diyor.

Aynı anda çok fazla video yüklemek kanalınızdan dağıtımını kısıtlar mı?

İçerik üreticilerinin en çok merak ettiği konulardan biri olan aynı anda birden fazla içerik ekleme konusunda YouTube kanalların izleyicilerinde bir gün içinde kaç video önerebileceğine dair herhangi bir sınır olmadığını açıkladı. Platformun öneri sisteminin izleyicilerin tepkisine göre şekillendiğinin altını çizen platform yetkilileri izleyicilerin kanalı takip ettiği ve içerikleri izlediği sürece kanalla etkileşimlerinin devam ettiğini belirtiyor. Bu noktada içerik üreticilerine bir uyarıda da bulunan platform yetkilileri aynı anda pek çok içerik yükleme konusunda bir sınır olmasa da üreticilerin bu şekilde izleyici kitlelerini tüketebileceğini söylüyor. Bu noktada bildirim sınırına dikkat çeken YouTube yetkilileri içerik üreticilerini kullanıcıların bir kanaldan 24 saat içerisinde sadece üç bildirim aldıkları konusunda da uyarıyor.

Etkin olmayan aboneler kanal performansını nasıl etkiler?

Aktif olmayan abonelerin genel dağılımı etkilemediğini açıklayan YouTube, platformdaki etkileşimin video başına sağlandığına dikkat çekiyor. Etkin olmayan abonelerin sadece üreticilerin içeriklerini görme potansiyellerinin düştüğünü açıklayan platform, yeni içerik bildirimlerinin hem aktif kullanıcılara, hem de aktif olmayan kullanıcılara gitmeye devam ettiğini dile getirdi. Platform yetkilileri bu noktada sadece bireysel etkileşimin azalabileceğini ancak etkin olmayan kullanıcıların anasayfa etkileşimini engellemeyeceğini açıkladı.

YouTube’da önerileri yönlendirmede harici trafik ne kadar önemli?

Harici bağlantıların algoritmada dikkate alındığını “Dolayısıyla, videonuz daha fazla harici trafik almaya başlarsa, videonuzu tavsiye etme sürecini kesinlikle başlatabilir. Bununla birlikte, videonuz ‘önerilenler’ bölümünde veya ana sayfada gösterildiğinde, sistemlerimiz görüntüleyenlerin bu yüzeylerde göründükten sonra onunla nasıl etkileşim kurduklarını öğrenin. ” sözleriyle belirten yetkililer bu bağlantıların uzun vadede başarıya etkili olmadığını, uzun vadede başarının platform içi etkileşime bağlı olduğunu açıkladı.

Kaynak: YouTube


İlgili uygulamalar
Zoom Android uygulaması YouTube canlı yayın desteği ile güncellendiZoom Android uygulaması YouTube canlı yayın desteği ile güncellendi
Youtube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyorYoutube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyor

PAYLAŞ