YouTube video kalitesi tüm ülkelerde düşecek - Haberler - indir.com

YouTube video kalitesi tüm ülkelerde düşecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Avrupa Birliği tarafından internet kullanımına yönelik bir çağrı yapıldı. Bu çağrıya kulak veren isimlerden olan YouTube şirket, varsayılan video kalitesinde düşürmeye gitti. Bugün itibariyle hayatımıza giren bu karar ile beraber YouTube platformundaki tüm videoların varsayılan kalitesi 480p’ye çekildi. Koronavirüs salgını dünya genelindeki etkisini göstermeye devam ediyor. Yaşanan bu salgından ötürü insanlar evlerinde kalmak zorunda olurken, internet kullanımı ise ciddi bir oranda artmış durumda. İnternet kullanımının artmasını yetkililerde fark ederken, bu noktada Avrupa Birliği tarafından salgın boyunca küresel bir internet kesintisi yaşanabileceği ve bu sebepler tedbirler alınması gerektiği ifade ediliyor. Yetkililerin yapmış olduğu bu çağrılar ile beraber dünyanın en büyük video platformu olan YouTube ilk hamleyi attı.

YouTube video kalitesi düşürüldü

TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!

Avrupa Birliği’nin internet çağrısı üzerine YouTube, Facebook, Amazon, Apple ve Netflix gibi internet sektörünün önemli isimlerinden hamleler gelmeye başladı. Bu kapsamda Netflix başta olmak üzere özellikle video içerikli servislerden çeşitli sınırlamalar görmeye başladık. Örnek olarak Netflix, içeriklerinin kalitesi zorunlu olarak düşürüldü. Şimdi ise YouTube cephesinde dünya genelinde varsayılan video kalitesi düşürülmesi resmi olarak gerçekleştirildi. YouTube, internet yoğunluğu tarafında aldığı tedbirler noktasında videoların varsayılan kalitesi 480p ile sınırlandırıldı. YouTube bu hamleyi küresel olarak gerçekleştirirken, bir ilki yapıyor diyebiliriz.

Netflix ise sadece belirli bölgeler için video kalitesini sınırlıyor. YouTube’un yeni sınırlandırılması ise tüm ülkelerde uygulanıyor. Bu kapsamda Türkiye kullanıcıları da bu sınırlamalardan etkileniyor. YouTube bu kararı ile beraber kullanıcılarına herhangi bir dayatma sağlamıyor. Videolar izlenirken kalite ayarı değiştirilerek yüksek kaliteye geçiş yapılabiliyor. Ancak birçok kullanıcı bu kaliteyi önemsemediği için varsayılan olarak video kalitesi orta seviyede başlamış oluyor. Bakalım YouTube’un bu kararı ne kadar süre devam edecek göreceğiz.


YouTube'nin abonelere özel filtre özelliği Android kullanıcılarına sunuldu!YouTube'nin abonelere özel filtre özelliği Android kullanıcılarına sunuldu!
YouTube mobil uygulamasında YouTube mobil uygulamasında "Trendler" sekmesi değiştirildi!

PAYLAŞ