YouTube video içi reklam süresini aşağı çekti - Haberler - indir.com

YouTube video içi reklam süresini aşağı çekti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

İçerik üreticileri için yeni bir düzenlemeyi duyuran YoTube video içi reklam sınırını 10 dakikadan 9 dakikaya indireceğini açıkladı.

YouTube’da yayımlanan video içi reklamlar pek çok kullanıcı için tat kaçıran bir etki, yaratsa da içerik üreticileri için büyük bir gelir kaynağı. Bildiğiniz gibi bugüne dek kanalların video ortasında çıkan reklamlar için 10 dakika süre sınırına ulaşmak zorundaydı. Bu konuda yeni bir düzenleme yapan YouTube ise bu süreyi 8 dakikaya düşüreceğini açıkladı. Buda demek oluyor ki artık daha kısa videolarda da kullanıcılar video içi reklamlarla karşılaşacak.

YouTube ırkçı içeriklerin önüne geçmek için kolları sıvadıYouTube ırkçı içeriklerin önüne geçmek için kolları sıvadı

YouTube içerik üreticileri için yeni bir adım attı

Dünya çapında içerik üreticileri için ciddi bir gelir kaynağı olan YouTube’dan kazanç elde etmek aslında hiç düşünüldüğü kadar kolay değil. Reklam gelirlerinden kazanç sağlayabilmek için kanalların sağlaması gereken pek çok şart bulunuyor. Üreticilerin YouTube’dan en az kazanç sağladığı ülkeler arasında Türkiye’de yer alıyor. İçerik üreticileri çektikleri videodan kazanç elde edebilmek için  YouTube tarafından verilen reklamlar dışında sponsor anlaşmalarıyla gelir kaynağı yaratıyorlar. Bu nedenle Türkiye’deki izleyiciler de başı, ortası ve sonuna otomatik reklam atanmış, sponsorlu reklamlara sahip olan videolar izlemek zorunda kalıyorlar. 

YouTube'da keşfedilen bir açık reklamların devre dışı kalmasını sağlıyor

Fakat platformun reklam sistemindeki bazı sınırlamalar özellikle kısa videolar için kazanç elde etmeyi neredeyse imkansız hale getiriyordu. YouTube’nin bugüne kadar ki mevcut düzeninde eğer yüklenen video 10 dakikadan daha uzunsa videonun orta bölümlerine de reklam otomatik bir reklam yerleştiriliyordu. Bu reklamlar da içerik üreticileri tarafından istenilen dakika ve saniyeye ayarlanabiliyor ve bu sayede içerik akışının çok etkilenmemesi sağlanıyordu.

Reklam sisteminde değişikliğe giden YouTube’un 10 dakikalık süre sınırını 8 dakikaya indireceği öğrenildi. Yapılan açıklamalara göre artık 8 dakika ila 10 dakika arasında kalan tüm videoların ortasına reklam eklenebilecek. Bu düzenlemeyi sadece yeni videolar için getirmeyen YouTube içerik üreticilerine 8 dakika sınırına uyan eski videolarının ortasına da reklam ekleyebilme fırsatı sunacak. Kanal yöneticileri de bu reklamları diledikleri şekilde ayarlayabilecekler. 

Reklam sistemindeki bu değişiklik kanal sahipleri için sevindiren bir haber olsa da izleyicilerin Temmuz ayının sonundan itibaren daha çok videoda reklamla karşılaşabilecekleri anlamına geliyor. Ek olarak bu durum artık daha kısa videolar yükleyen üreticilerin omzuna da ciddi bir sorumluluk bindiriyor. Videoların alakasız yerlerinde çıkan reklamların izleyiciler üzerinde bıraktığı olumsuz etkinin mağduru olmamak için üreticilerin daha dikkatli davranması gerecek.

Şirketin bu adımı Türkiye gibi YouTube’dan daha az kazanç elde eden ülkelerdeki içerik üreticilerinin gelirlerinin artmasında etkili olacak gibi duruyor. YouTube'nin yeni düzenlemeleri hakkında ki yeni gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.

 


YouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyorYouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyor
YouTube algoritması hakkında merak edilenleri açıkladıYouTube algoritması hakkında merak edilenleri açıkladı

PAYLAŞ