YouTube ve Google'da CPM nasıl hesaplanır? - Haberler - indir.com

YouTube ve Google'da CPM nasıl hesaplanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-09 12:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

YouTube ve Google gibi sistemler, özel reklam alanlarına sahip olduğu gibi dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Bu yüksek kullanım oranı, sistemden en iyi verimin alınabilmesi adına daha farklı stratejileri ve planlamaların yapılmasını zorunlu kılar. Pek çok farklı özel Terimin bulunduğu mevcut reklam hizmetlerinde kullanıcıların herhangi bir reklam planlaması yapmadan önce sistemi iyi bir şekilde tanıması ve kullanacağı aracı eksiksiz bir şekilde öğrenmesi önerilir. Bu sayede araçlara hakim olunacağı gibi en iyi reklam planlamaları yapılarak minimum bütçe ile maksimum verim alınabilir.

Mevcut reklam çalışmalarında en çok soru işareti yaratan durumlardan bir tanesi de CPM’dir. “YouTube ve Google'da CPM nasıl hesaplanır?” “CPM’de dikkat edilmesi gereken detaylar nelerdir?” gibi soru işareti bulunan kullanıcılar CPM ile ilgili aşağıdaki verilere göz atabilir.

CPM nedir?

CPM; Cost Per Mille (Bin Gösterim Başına Maliyet) kısaltması olarak kullanılmaktadır. Sistem temel olarak 1000 gösterim başına ödenecek maliyeti göstermektedir. Google Adwords başta olmak üzere YouTube ve diğer sosyal ağlarda yapılacak reklam çalışmalarında, genellikle CPM değerleri bütçe hazırlanması ve mali olarak reklamların optimize edilmesinde kullanılır. YouTube CPM nedir? ya da Google CPM nedir? gibi farklı sorular mevcut olsa da her bir alanda CPM ortak olarak kullanılan bir değer olduğundan dolayı uygulama alanına göre herhangi bir fark içermez. Bu doğrultuda kullanıcıların mevcut CPM değerinin ne olduğunu bilmesi yeterlidir. 

CPM nasıl hesaplanır?

CPM ile ilgili işlem yapmak isteyen kişilerin, mevcut hesaplama işlemlerini de bilmesi önemlidir. Genellikle bu alandaki hesaplamalarda aşağıda yer alan formül kullanılmaktadır;

Maliyet / Gösterim Sayısı * 1000 şeklinde hesaplama yapılır.

CPM’nin avantajları nelerdir?

Reklam verenler için maliyet olarak değerlendirilecek CPM, reklam yayınlayanlar için de gelir ifade eder. Bu bakımdan ortalama değerler üzerinden 1000 gösterim başına alınacak kazançlar için tahmini bir değer belirlenebilir. Özellikle YouTube gibi gelire dayalı platformlarda kullanıcılar videolarındaki gösterimler üzerinden CPM formülü ile ne kadar kazanç sağlayabileceğine yönelik hesaplamalar yapabilmektedir. Ancak hesaplamalar sonucunda ulaşılan tutarların net olarak kazanılacağı garantisi bulunmadığı unutulmamalıdır. 





PAYLAŞ