YouTube, Twitch'ten üç özellik daha aldı - Haberler - indir.com

YouTube, Twitch'ten üç özellik daha aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 18:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

YouTube tarafından yapılan açıklamada, uygulamaya 3 yeni Twitch özelliğinin ekleneceğini duyurdu. Twitch’te dikkat çeken ve popüler olan üç yeni özelliğin YouTube’a getirilecek olması, oldukça dikkat çekti.

YouTube’a gelen yeni özellikler neler?

YouTube tarafından yapılan açıklamada mevcut özelliklerin kullanıcılara sunulmaya başlandığı ve kısa süre içeresinde 3 yeni özelliğin de tüm YouTube kullanıcıları tarafından kullanılacağı belirtildi. Geliştirilen yeni özelliklerden ilki, yayıncıların sohbet üzerinde daha fazla denetim sahip olmasını sağlıyor. Buna göre canlı yayınlar başta olmak üzere tüm sohbet alanlarında YouTube içerik oluşturucuları, sadece abonelerin yorum yapmasını sağlayabilecek. Bu sayede abone olmayan kişilerin sohbetlere dahil olması önlenecek. Ayrıca sohbet içi anket ekleme gibi pek çok farklı özellik de sisteme eklenecek. Bu sayede YouTube için içerik oluşturucularının daha fazla abone kazanması, sohbet sınırlamaları ile birlikte kolaylaşacak. Üstelik anket sisteminin de getirilmesi, bir sonraki içerikler için fikir almak isteyen içerik oluşturucularına pratik ve daha güvenilir bir yol sunacak.

YouTube için geliştirilen son özellik ise Twitch’te oldukça popüler olan klip aracı. Saatler süren canlı yayın ve videoların saniye saniye izlenmek istenmemesi halinde kolaylık sağlayacak klipler, izleyicilerin önemli anları yakalamasını ve kolay bir şekilde izlemesini sağlıyor. YouTube’a da getirilen bu sistemde bir sınırlama da bulunuyor. Özellik 1000’den fazla takipçisi olan kullanıcılar tarafından kullanılacak. 1000 takipçisi bulunmayan hesaplar ise YouTube’da yer alan klip özelliğinden yararlanması mümkün olmayacak.

Twitch’in pazardaki etkisi bitecek mi?

Son dönemlerde Facebook ve Google tarafından canlı yayın platformlarına yönelik önemli hamleler yapılıyor. Twitch her ne kadar sektördeki payın büyük bir bölümüne sahip olsa da Facebook Gaming ve YouTube Gaming büyümem rakamları oldukça dikkat çekici. Konuyla ilgili Streamlabs ve Stream Hatchet tarafından yayınlanan son raporlarda, YouTube’un 2020 itibariyle izlenme süresiyle pazarın yaklaşık dörtte birine sahip olduğu belirtilmişti. Canlı yayın ve izleme konusunda ise Twitch pazarın üçte ikisine sahip durumda. Bu oranların 2021 yılı sonu itibariyle daha da azalması bekleniyor. Bu bakımdan Twitch için iki yeni sistem, ciddi bir rakip ve risk oluşturabilir. Yeni özellikler gibi geliştirilmelerin iki sisteme eklenmeye devam etmesi içerik oluşturucuların Twitch yerine alternatifleri değerlendirmesini sağlayabilir.





PAYLAŞ