Youtube, Twitch yayınlayan bir hesabı kapattı - Haberler - indir.com

Youtube, Twitch yayınlayan bir hesabı kapattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-13 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Video paylaşım konusunda dünyanın 1 numaralısı olmayı başaran Youtube, saniyede yüzlerce video paylaşıyor. Bu zamana kadar kendisine göre bir rakip bulamayan Youtube, lider konumunu heop sürdürdü. Fakat yayıncılık konusunda son zamanda büyük bir popülerlik kazanmayı başaran Twitch, Youtube için rakip firma haline geliyor. iki firma arasında rekabet ise her geçen gün artıyor. Youtube aldığı bir karara göre herhangi bir Youtube kullanıcısı kendi hesabında Twitch'e ait video paylaştığı zaman hesap erişimi engelleniyor.  

Hesap başka nedenlerden ötürü de kapandı

Twitch yayınları Youtube uygulamasında oldukça fazla izlenme oranlarına sahip ve aynı şekilde birden fazla Youtube hesabı esasında kendi Twitch yayınlarını paylaşarak yol kat ediyor. Herkesin bildiği üzere Linus Tech Tips hesabı ünlü ve herkes tarafından bilinen bir hesap. Linus Tech Pips, Twitch yayınlarını paylaşması sonucu hesabına Youtube tarafından el konuldu.  Böyle bir hamle sonucu herkesin kafasında, şayet Twitch ile alakalı bir video paylaşırsam benimde hesabım kapanır diye bir algı oluştu. Ancak Youtube tarafından yapılan bir açıklamaya göre ise Linus Tech Tips hesabının kapatılma nedeni yalnızca Twitch yayınları değildi. Başka nedenler ötürü de hesabın erişime engellendiği duyuruldu. Aradan biraz zaman geçtikten sonra Linus Tech Tips'in hesabı tekrardan erişim olanağı sunuldu.

Kullanıcılar artık tedirgin

Fakat Youtube'un böyle bir açıklama yapması kullanıcıların kafasındaki Twitch ile alakalı bir paylaşım sonucu hesabının kapanacağı algısı gitmedi. Böyle bir algının ise Twitch yayıncıları için büyük bir sorun teşkil ettiği düşünülüyor. Youtube'un böyle bir yaptırımın arkasından ikinci bir hamlesi gelir mi bilemiyoruz. Fakat durum gerçekten de Twitch yayıncılığı ve kullanıcların bu yayınlar sayesinde Youtube dışında bir platforma çekmek ile ilgiliyse, pekte hoş karşılanacağını söylemek doğru olmaz.





PAYLAŞ