YouTube Türkiye uygunsuz içerikli çizgi filmler hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

YouTube Türkiye uygunsuz içerikli çizgi filmler hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-24 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda YouTube platformunda gündem olan uygunsuz içerikli çizgi filmler hakkında YouTube Türkiye'den açıklama geldi. YouTube bu konu hakkında açıklamada bulundu. Şöyle ki, uygunsuz içerikler YouTube platformundan kaldırılacak. YouTube'da çizgi film formatında uygunsuz hikayeler anlatan videolar son günlerde gündem olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. YouTube, büyük tepkilere neden olan bu içerik hakkında açıklamada bulundu. 

Platformda yer alan bazı kanallar, erotik, ensest, tecavüz, pedofili ve buna benzer hikayeler Gacha Life gibi oyun motorları aracılığıyla çizgi film formatında videoya dönüştürülüyor. Bu videoları yayınlayan kanallar 500 binin üzerinde abone sayısına ve 250 binin üzerinde görüntülenmeye sahip. Sıradan çizgi film gibi görünen bu içerikler çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. YouTube söz konusu bu popüler kanalların videolarını sildi ve Türkiye'den erişime kapattı ancak hala bunlara benzer videolar bulunuyor. YouTube'dan yapılan açıklamada videoların maine öğrenimi ve insanlar tarafından incelenmelerin sürdüğünü belirtiyor. Karşılaşılan uygunsuz içerikli kanalları şikayet et butonu vasıtasıyla YouTube'a bildirilerek uygunsuz içeriklerin daha hızlı şekilde silinmesine yardımcı oluyor. 

YouTube çocuk istismarı videoları için soruşturma başlatıldıYouTube çocuk istismarı videoları için soruşturma başlatıldı

YouTube Türkiye’nin açıklaması şu şekilde

"YouTube’da çocukların güvende kalmalarını sağlamak bizim için son derece önemlidir. Uygunsuz içerikleri mümkün olan en kısa sürede kaldırdığımızdan emin olmamızı sağlayan net yönergelere ve kapsamlı yaptırım süreçlerine sahibiz. Bu konuda daima teknolojiyi ve uzmanları bir araya getiren çok titiz bir yaklaşımla hareket ediyor, yasadışı aktiviteleri ilgili kanuni mercilere bildiriyoruz.

Bu konudaki şikayetleri titizlikle inceliyoruz. Kuralları ihlal etme potansiyeli olan videoları makine öğrenimi teknolojisinden ve otomasyon araçlarından yararlanarak hızlı şekilde tespit ediyor ve insanlar tarafından incelenmeye yönlendiriyoruz.

Türkiye'de de bu alanda önemli paydaşlarla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu çalışmalardan biri olarak geçen yıl başlattığımız “Internot Olmaya Var mısın?” projesi kapsamında, 6-12 yaş arası binlerce çocuğun, ailelerinin ve öğretmenlerinin çocukların internet dünyasını güvenle keşfetmelerine yardımcı olacak eğitimler almalarını sağladık. Platformlarımız üzerinde çocukların güvenliğini sağlamak, her zaman olduğu gibi bundan sonra da en temel önceliklerimizden olmaya devam edecek."


Hacklenen YouTube hesapları dark web’de satılıyorHacklenen YouTube hesapları dark web’de satılıyor
YouTube'da keşfedilen bir açık reklamların devre dışı kalmasını sağlıyorYouTube'da keşfedilen bir açık reklamların devre dışı kalmasını sağlıyor
YouTube Music ana sayfada öneriler sunacakYouTube Music ana sayfada öneriler sunacak

PAYLAŞ