YouTube Tranding tekrar gözden geçiriliyor - Haberler - indir.com

YouTube Tranding tekrar gözden geçiriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-16 19:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

YouTube tarafından geçtiğimiz hafta yapılan bir açıklamaya göre artık ücretli görüntülemelerin ve reklamların YouTube Müzik listelerini etkilemesine izin vermeyecekleri duyuruldu. Bundan böyle şirket, sıralama hesaplamalarını sadece organik oynatmalardan gelen görüntüleme sayılarına göre gerçekleştirecek. Bu yeni gelişme haricinde son 24 saatte izlenenler için uygulanan sistemin de değiştiği açıklandı. Buna göre videoya verilen doğrudan bağlantılar, arama sonuçları ve Trending olmak üzere yapılacak olan hesaplamalar sadece organik görüntülenmeler şeklinde baz alınacak. Bu hesaplamalara ise video reklamlar dahil olmayacak.

YouTube Trending Yeniden Düzenleniyor

YouTube modaya el attı: YouTube Fashion nedir?YouTube modaya el attı: YouTube Fashion nedir?

Eski sistemde bir süredir plak şirketleri sanatçıların yeni çıkan şarkılarının görüntülemelerini üstlere çekmek için video reklamlara harcadığı devasa bütçeler ile gündeme geliyordu. YouTube’un TrueView reklamları üzerinden bu sistemin nasıl uygulandığı detaylandırılmıştı. Bu reklamcılık ile reklamveren, sanatçı yada plak şirketine ait müzik videosunun kısaltılmış versiyonu diğer videoların önünde reklam olarak oynatılıyordu. Bu yöntem ise YouTube kullanıcılarının video ile etkileşimine girmesine sebep oluyor ve videonun genel görüntülenme sayısını etkiliyordu.

Reklamcılığı gündeme getiren bu durum sonrasında en çok öne çıkan olay ise bir günde 75 milyon görüntüleme alan Hintli rap sanatçısı Badshah’e ait Paagal adlı video oldu. Fakat sadece bu isim değil Taylor Swift ve Blackpink gibi tanınmış sanatçılarında plak şirketleri aracılığı ile böyle bir hamle gerçekleştirdiği düşünülüyor. YouTube tarafından gerçekleştirilen bu yeni hamle ile müzik listelerinin etkilenmesi bekleniyor. Bakalım kullanıcıların bu duruma geri dönüşü nasıl olacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
YouTube 100 milyon abone ödülü tanıtımı merak uyandırdı!YouTube 100 milyon abone ödülü tanıtımı merak uyandırdı!
YouTube video önerileri sağlığınızı tehdit mi ediyor?YouTube video önerileri sağlığınızı tehdit mi ediyor?

PAYLAŞ