YouTube Topluluk Kuralları Çinli kanalları zorluyor - Haberler - indir.com

YouTube Topluluk Kuralları Çinli kanalları zorluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 16:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

YouTube Topluluk Kuralları, etkisini ve gücünü büyüterek ilerletmeye devam ediyor. Politik ve kötü niyetlere sahip içerikleri barındıran videolara izin vermeyen popüler video uygulaması düğmeye bastı.

YouTube Topluluk Kuralları Çinli kanalları zorluyor

Dünyayı saran virüs salgını yüzünden Çin'i hedef alan kişileri kötüleyen ve ABD'nin yaptırımlarına tepki gösteren bazı Çinli kanallar, düşüncelerini YouTube aracılığı ile paylaşmaya devam ediyor. Sosyal medya platformları için hazırlamış oldukları raporlar ile tanınan Graphika, YouTube ile Çinli kullanıcılar arasındaki dijital savaşı gözler önüne serdi.

Spotify 2020 2. çeyrek mali raporunu açıkladıSpotify 2020 2. çeyrek mali raporunu açıkladı

“Return of the (Spamouflage) Dragon: Pro Chinese Spam Network Tries Again” isimli bu raporda, ceza alan kullanıcıların Çin tarafından hazırlanmakta olan siyasi ideolijiyi dünyaya yaymaya çalıştığından söz edildi. Graphika, Çinli kullanıcıların Facebook ve Twitter üzerinde de etkili olduğunu söyledi.

YouTube, nisan ayından haziran ayına kadar toplamda 2956 adet kanala ceza uyguladığının ve bu kanalların toplum için iyi niyetler barındırmadığını açıkladı. 15 yıllık video barındırma platformu, bu yılın ilk çeyreğinde Çin adına siyasi propaganda yapan 277 adet kanalı devre dışı bıraktı.

Ceza işlemine maruz kalan kanalların Çin'i destekleyen kanallarda yayımlanan görüntülerden yararlandığı ve dili hem Çince hem de İngilizce olan uzun metinler kullandığı ifade edildi. Ayrıca bu kanallar tarafından düzenlenen siyasi operasyonların kamufle edilmesi için de basketbol ve TikTok videolarından da faydalanıldığı söylendi.

Google, Çin'in yanı sıra Rusya ve İran'ın da sosyal medyada çokça aktif olduğunu ifade etti. YouTube, nisan ayında 186 adet, mayıs ayında ise 1312 adet ve haziran ayında 1098 adet kanalın fişini çekti.

Google ile YouTube, ceza alan Çinli kanalların videoları için “eş güdümlü nüfuz operasyonları” tanımlamasını kullandı. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ