Youtube telefonda kullanım sırasında ne kadar veri harcar - Haberler - indir.com

Youtube telefonda kullanım sırasında ne kadar veri harcar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 15:45:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Gelişen teknoloji ile piyasaya sunulan akıllı telefonlar vazgeçilmezlerimiz arasında yer almakta. Ancak akıllı telefonlarla birlikte internetin de büyük öneme sahip olduğu aşikar. Akıllı telefon kullanımı ile artan internetin önemi ile birlikte firmalar çeşitli internet paketleri hazırlayıp kullanıcılara sunsa da bazen yeterli olmayabiliyor. YouTube kullanımının da oldukça yüksek olduğu günümüzde YouTube' ın da internetin ne kadar tüketildiği konusu kullanıcılar tarafından oldukça fazla merak edilen konular arasında.

Videolar kalitesine göre internet tüketiyor

Akıllı telefon kullanan kullanıcıların internet tüketim payının çoğunu şüphesiz videolar oluşturmakta. MB ve GB harcanmasında en çok payı olan videolar popüler video izleme sitesi YouTube kullanımı ile internet paketimizi tüketiyor. YouTube istatistiksel verilerine göre izlediğimiz videoların internet tüketimine ilişkin karşılığı aşağıdaki gibi gerçekleşiyor :

  • 2160p video : 20000 kbps
  • 1440p video : 8913 kbps
  • 1080p video : 3774 kbps
  • 720p video : 3000 kbps
  • 480p video : 1000 kbps
  • 360p video : 721 kbps
  • 240p video : 377 kbps
  • 144p video : 80 kbps

Kısaca ifade etmek gerekirse 120 dakika süre ile izlediğiniz 720p kalitedeki bir video ile 912 MB bir internet tüketimi gerçekleşiyor.

Bu durumda kullanıcılar arasında başka sorular da sorulmaya başlanıyor. Bu sorulardan bir tanesi de videoyu izlemek mi indirmek mi daha mantıklı olduğu sorunsalı. Bu konuyu açıklamak gerekirse bir videoyu online bir şekilde izlediğimizde ve videoyu tekrar baştan izlediğimizde veri kullanımı da ilk izlediğimizdeki gibi işlemeye devam ediyor. Bu durum bağlantı problemleri , sayfanın yenilenmesi durumlarında da ekstra bir veri tüketimine neden olmakta. Ancak sürekli izleyeceğiniz bir videoyu cihazınıza indirirseniz tekrar tekrar izleseniz dahi veri tüketimi gerçekleştirmiyor ve ciddi anlamda tasarruf sağlıyor.

 





PAYLAŞ