Youtube, tehlikeli challenge videoları tamamen kaldırıyor - Haberler - indir.com

Youtube, tehlikeli challenge videoları tamamen kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-16 17:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Sosyal Medya

Youtube, bünyesindeki tehlikeli sonuçların doğmasına neden olan challenge videoları, platform üzerinden tamamen kaldırma kararı aldı.

Son zamanlarda popüler video uygulaması Youtube üzerinde bir akım başladı. oldukça yaygınlaşan Challenge (meydan okuma) videoları, ilgi görmesinin yanı sıra tehlikeli bir hal almaya başladı. oldukça popüler bir hal alan challenge videoların tehlikeli bir hale gelmesi, Youtube’un konuyla ilgili harekete geçmesini sağladı. En son, Jake Paul’un gözleri bağlı bir şekilde trafiğe çıktığı video gündeme gelmişti. Bu video, Youtube için son oldu ve platform bundan sonrasında Challenge videolarının tamamını kaldırma kararı aldı.

Google, Youtube'la ilgili kötü haber verdi

YouTube Yardım ve Şikayet Topluluğu, konuya dair açıklama yaptı

Bird Box isimli 2018 yapımı Netflix dizisi, Youtube’da bir grup gence, gözlerini kapayarak tehlikeli yerlerde bulunma fikrini verdi. Bird Box’ta, insanlar herhangi bir şekilde gözlerini açınca, yaratıklar tarafından avlanıyordu. Buradan yola çıkarak, gözleri bağlı bir şekilde tehlikeli videolar çeken youtuberlar, platformun harekete geçmesi için son nokta oldu.

YouTube Yardım ve Şikayet Topluluğu, konuya dar yapılan tüm yorumlara, toplu bir şekilde yanıt verdi. YouTube Yardım ve Şikayet Topluluğu yanıtında, “YouTube birçok viral challenge ve şakanın merkezi olmuştur. Ancak bizler 'eğlencenin' sınırları geçmediğinden ve zarar verici, tehlikeli bir hal almadığından emin olmalıyız. Genel politikalarımızı, bu konuda daha açık yaptırıma müsait olacak şekilde değiştiriyoruz.” açıklamasını yaptı. Açıklamanın hemen ardından, platform üzerindeki tüm challenge videoları kaldırıldı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ