Youtube, tehdit ve nefret söylemine karşı sert politikalar geliştiriyor - Haberler - indir.com

Youtube, tehdit ve nefret söylemine karşı sert politikalar geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-12 18:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçmişten günümüze birbirinden farklı grupların sosyal medyalar ya da uygun platformlar üzerinden birbirine karşı nefret söylemleri ile karşı karşıya kaldık. Bunların başında da YouTube platformu geliyor. Platform bu konu hakkında harekete geçerek çeşitli önlemler alma yolunda adım adım ilerliyor. YouTube, hakaret, tehdit ve nefret söylemlerine karşı sert politikalar üzerinde çalışıyor. YouTube platformunun, moderatörlerinin dikkatlerinden kaçan ve içeriklerde yer alan nefret söylemleri ile tehditlere karşı başlatılan mücadele için taciz karşıtı politikalar artık daha da sertleşiyor. Online video lideri, yapılan yenilikler ile beraber insanların cinsiyetine, ırkına ya da cinsel yönelimine yönelik kötü niyetli hakaretler içeren videolara bünyesinde yer vermeyecek. Buna ek olarak aynı zamanda platform, örtülü ya da imalı olan tehditlere de izin vermeyecek. 

Konu ile ilgili YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre, herhangi birine karşı yapılan şiddeti körükleyen ya da şiddet uygulanma ihtimali veren söylemlerim yer aldığı içeriklere ceza verecek. Alınacak tüm bu önlemlere ek olarak sitenin politikaları ile sık sık karşı karşıya kalan kanalların YouTube Partner Program'ından da çıkarılacağı dile getirildi. Şöyle ki bilinçli bir şekilde platformun sınırlarını test ettiği ortaya çıkarılan kullanıcıların platform üzerinden para kazanması engellenecek ve kullanıcı verilen cezaya rağmen halen bu tutuma devam ederse sınırsız bir şekilde siteden men edilme ile karşı karşıya kalacak. YouTube, kanal operatörleri için zararlı içerikleri kontrol ederek önüne geçebilmek adına geliştirdiği özeliği yakın zaman içerisinde beğeniye sunacak. Söz konusu bu özellik büyük kanallar için aktif hale getirilmiş olsa da bu yılın sonuna kadar tüm kanallar için aktif hale getirilmiş olacak. 

Spotify'dan 7 yıl sonra gelen YouTube Music aralıksız çalma özelliği ne işe yarıyor?Spotify'dan 7 yıl sonra gelen YouTube Music aralıksız çalma özelliği ne işe yarıyor?

YouTube güvenlik önemlerini artırıyor

Platformun bu şekilde sert önlemler almasının esas sebebi homofobik ve ırkçı söylemlerin ciddi oranda artış göstermesidir. YouTube'un politikalarını bu şekilde sert bir hale getirmesinde ırkçı ve homofobik yorumların artması neden oldu. Şöyle ki son olarak, Stephen Crowder'ın Vox sunucusu olan Carlos Maza'nun eşcinsel olmasına ve Latin kökenli olmasına yönelik sert hakaretler etmesi platformun dikkatinden kaçmadı. Söz konusu bu hareket çok ciddi eleştiriler aldı. Bunun üzerine Crowder'ın destekçileri de Maza'ya sert hakaretlerde bulundu. Olayın yaşandığı esnada, Crowder'ın kendi destekçilerini Maza'ya saldırmaları için yöneltmediği için şirket politikalarını çiğnemediğini savunan YouTube, daha sonra Crowder kanalına para ödemeyi kesmişti. 

Platformun belirlediği yeni politikaların, muhafazakarlar tarafından da tepki çekeceği düşünülüyor. Şöyle ki muhafazakar gruplar, YouTube platformunu muhafazakar karşıtı olmak ile suçluyor ve hatta eleştiri yağmuruna tutuyor. Buna ek olarak birçok kullanıcı da platformun örtük tehditleri önlemekle de suçluyor. Hazırlanan yeni ve sert politikalar ile beraber YouTube şirketinin nefret söylemi ve tehditlere karşı mücadele etmekte önemli oranda yol kat edeceği düşünülüyor. Günümüzde birçok platformda kullanıcıların birbirine karşı ya da belirli kişilere karşı yaptıkları rahatsız edici nefret söylemleri ve hakaretler zaman zaman ciddi boyutlara erişiyor. Diğer platformlarında YouTube gibi sert önlemler alması bekleniyor. 

 


Youtube'da 2019'da en çok izlenen oyun hangisi?Youtube'da 2019'da en çok izlenen oyun hangisi?
YouTube Premium üyelik iptali nasıl yapılı?YouTube Premium üyelik iptali nasıl yapılı?
YouTuber'lara vergi zorunluluğu geliyorYouTuber'lara vergi zorunluluğu geliyor

PAYLAŞ