YouTube siber zorbalığın önüne geçmeye çalışıyor - Haberler - indir.com

YouTube siber zorbalığın önüne geçmeye çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük ve en popüler video paylaşım platformu olarak yıllardır adından söz ettiren YouTube, videoların altına yapılan yorumlarda nefret söylemini daha da aza indirmek için yeni bir özellik geliştirdi. Söz konusu bu özellik ile beraber algoritma, hakaret içerikli olan yorumları tespit ederek paylaşılmadan önce kullanıcıları bu konu hakkında uyaracak. 

En çok vakit geçirilen video platformlarından YouTube, videoların altındaki, zorbalık, hakaret, nefret söylemi gibi can sıkıcı yorumların yapılamaması için yeni bir adım atıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre şirket, bir yapay zeka aracı ile beraber yorumlar daha gönderilmeden önce taranacak ve saldırgan olabileceği tespit edilen yorumlar için kullanıcılara "yorumları saygılı tutmalarını" hatırlatacak bir bildirim gönderecek. 

YouTube'a sesli reklamlar geliyorYouTube'a sesli reklamlar geliyor

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'ın söz konusu bu yeni özelliği aslında sosyal medya devi Instagram'ın geçtiğimiz dönemlerde kullanıma sunduğu özellikle oldukça benzerlik gösteriyor. Nefret söylemi, hakaret gibi yorumlar yapılmaya çalıştıklarında kullanıcıları uyaran ve tekrar düşünmelerini isteyen bir özellik geliştirerek Instagram, platforma ait olan kuralları sık sık ihlal eden kullanıcı hesaplarının ise devre dışı bırakılacağını belirtmişti. 

YouTube, yorumlarda nefret söylemlerinin önüne geçmeye çalışıyor

Instagram platformu ile benzer bir şekilde çalışma sistemine sahip olan bu yeni YouTube özelliği de yapılan yorumlar içerisinde aşağılayıcı bir söylem tespit ederse eğer yorum daha gönderilmeden kullanıcıya anında uyarı yapılacak. Bu noktada ise kullanıcılar, yorumlar üzerinde düzenlemeler yapabileceği gibi herhangi bir işlem yapmadan da olduğu şekilde paylaşım yapabilecek. Bir başka deyişle ise platform, kullanıcıları kısıtlamak yerine yorum yapmadan önce "bir kez daha düşünmelerini" teşvik edecek.

Platform için yapılan bu değişiklik, YouTube'un nefret söylemini en aza indirgemekte ve platformu tüm içerik oluşturucular için daha güvenli ve adil bir hale getirme çabasının bir sonucudur. Bu bağlamda ise yukarıda konu edinilen özelliğe ek olarak içerik oluşturucular, bu tür yorumlardan kaçınmak için "potansiyel olarak uygunsuz ve incitici yorumları" otomatik olarak filtreleyen bir YouTube Studio özelliğine kavuşacak. YouTube videolarının yorum bölümleri, içerik oluşturucuların takipçileri ile beraber iletişime geçmesinin en önemli ve en etkili yolu olacak. Fakat bu kısmın çoğu zaman internetin çirkin yüzünü ortaya çıkardığını da unutmamak gerekir. 

 


YouTube, para kazandırmayan kanallardan reklam gösterecekYouTube, para kazandırmayan kanallardan reklam gösterecek
YouTube videolar için yeni bir yapay zeka özelliğini test ediyorYouTube videolar için yeni bir yapay zeka özelliğini test ediyor
YouTube Android Tv'lerde 8K destekleyecekYouTube Android Tv'lerde 8K destekleyecek

PAYLAŞ