YouTube Shorts'da içerik üreticilerini 100 milyon dolar bekliyor - Haberler - indir.com

YouTube Shorts'da içerik üreticilerini 100 milyon dolar bekliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-12 11:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bugün önemli bir açıklama yapan YouTube önümüzdeki senenin sonuna kadar, TikTok’a rakip olarak kullanıma sunulan YouTube Shorts’taki içerik üteticilerine 100 milyon dolar ödemeyi planlıyor.

Dünyanın en çok kullanılan dijital uygulamalarından olan YouTube geçtiğimiz dönemlerde TikTok’a rakip olmuş ve YouTube Shorts’u kullanıma sunmuştu. Hala kullanıcı sayısı oldukça az diyebileceğimiz bu uygulamadan şirketin umutları büyük. Platforma daha fazla kullanıcı çekmek için içerik üreticilerine sunduğu desteği arttıran şirket ise önümüzdeki senin sonunda kadar YouTube Shorts’taki içerik üreticilerine toplamda 100 milyon dolar ödemeyi planlıyor. Şirketin bu noktadaki amacı içerik üreticilerinin platformu benimsemesini sağlamak.

Youtube Kids, Türkiye'de çocuklar için aktif!Youtube Kids, Türkiye'de çocuklar için aktif!

Şirket platformun devamlılığını sağlamak için içerik üreticilerine önemli bir destek sunacak olsa da, YouTube Shorts’u kullanan üreticilerin ne kadar kazanacağı hala belirsiz. Konu hakkında açıklama yapan YouTube içerik üreticileriyle iletişimde olacağını ve aylık olarak en çok etkileşim alan üreticilerle irtibata geçeceğini söyledi.

YouTube Shorts kullanıma sunuldu

Bu noktada her ay binlerce içerik üreticisine ödeme yapılabileceğini söyleyen YouTube, temel olarak Shorts’da gönderi paylaşan herkese para kazanmanın kapılarını aralıyor gibi görünüyor. Ama bu noktada içerik üreticilerinin dikkat etmesi gereken iki önemli kural var. Bunlardan ilki videolarının orijinal içerik olması ve YouTube’un topluluk kurallarına uyması.

Mart itibariyle ABD’de Shorts servisini beta olarak kullanıma sunmaya başlayan YouTube kısa sürede uygulamadaki kullanıcı sayısını arttırma hedeflinde. YouTube Shorts’a yüklenen kısa videolar YouTube’un mobil uygulamasında görünüyor ve tıpkı TikTok, Instagram Reels ve  Snapchat Spotlight gibi kullanıcılara art arda sonsuz video izleme imkanı tanıyor.

Ancak YouTube’nin zorlu bir rekabete girdiği de bir gerçek. Çünkü diğer şirketlerde içerik üreticilerini desteklemek ve platformlarının kullanımı arttırmak ya da korumak için benzer bir strateji izliyor.  Hatırlarsanız TikTok geçtiğimiz sene Temmuz ayında 200 milyon dolarlık bir içerik oluşturucu fonu başlatmıştı. Snapchat ise geçtiğimiz senenin Kasım ayında kullanıma sunulan Spotlight özelliği için günde 1 milyon dolarlık bir ödemeyi yapımcılara gerçekleştirmişti

Tabi YouTube’un açıkladığı bu rakam Shorts’un kullanıma sunulduğu iki bölge olan ABD ve Hindistan’da içerik üreticilerini kapsıyor. Şirket servisi daha fazla bölgede kullanıma sunarken bu ödeneği de genişletmeyi planlıyor. YouTube’un bu ödeneği ne zaman üreticilere ulaştırmaya başlayacağı henüz bilinmese de ayrılan içerik fonun bu yıl başlayacağını ve 2022’ye kadar devam edeceği düşünülüyor.

 


YouTube otomatik çeviri desteği sunacakYouTube otomatik çeviri desteği sunacak
YouTube abonelere özel özellik getiriyorYouTube abonelere özel özellik getiriyor

PAYLAŞ