YouTube Shorts kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

YouTube Shorts kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-02 18:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan TikTok'un kısa bir süre önce içerisinde elde ettiği başarı, diğer sosyal medya şirketlerinin de dikkatini çekmeyi başardı. Google ve Facebook gibi dev isimler, TikTok platformuna rakip olmak için hızla çalışmalara devam ediyor. İlk olarak bir süre önce Instagram platformu için Reels özelliğini kullanıcıların beğenisine sunulan Facebook, bu alanda ilk olarak adım atan şirket olmayı başardı. Şimdi ise Google, bir süre önce duyurusunu yaptığı bir özelliği kullanıcıların beğenisine sunuldu. Kısa bir süre öncesine kadar beta aşamasında olan  YouTube Shorts, kullanıcıların beğenisine sunuldu.

YouTube Shorts özelliği ile TikTok’a rakip olabilir

TikTok hız kesmiyor! Şimdi de televizyonda yerini alıyorTikTok hız kesmiyor! Şimdi de televizyonda yerini alıyor

TikTok’un her geçen gün daha da artan popülerliğinin farklında olan Google, bu durumun önüne geçmek istedi. Bunun için ise en büyük silah YouTube'u kullanmayı tercih eden şirket, söz konusu bu uygulamanın mobil versiyonuna yeni bir özellik daha ekledi. Youtube Shorts şeklinde adlandırılan bu özellik, kullanıcıların hazırlamış oldukları içerikleri YouTube içinde yayınlamasına izin veriyor. Mobil odaklı olarak çalışan Short, videoları dikey bir akışta gösteriyor. Şimdilik ise ABD'de kullanıma sunulan Shorts'un kısa bir süre içerisinde global anlamda kullanıma sunulması beklenmektedir. 

Shorts videoları, beta sürecinde 3.5 milyar izlenme alarak oldukça başarılı olarak devam ediyor. Esas merak edilen konu ise tam sürüm kapsamında neler sunulacağıdır Aktif kullanıcıların sayısı oldukça yüksek olan YouTube, Shorts özelliği ile TikTok’un en büyük rakibi olacak. Sunulduğu günden bu yana oldukça hızlı bir şekilde büyüyen TikTok, kısa bir süre önce 1 milyar kullanıcı sayısına kadar ulaştı. Özellikle ise uygulamanın 2014 yılında piyasaya sürüldüğünü düşünmek gerekirse, YouTube'ın işi oldukça zor gözüküyor. İlk olarak Musical.ly olarak kullanıcıların beğenisine sunulan uygulama, daha sonra bugün bildiğimiz TikTok ismini aldı.


ABD TikTok yasağını gözden geçirme kararı aldıABD TikTok yasağını gözden geçirme kararı aldı
TikTok Euro 2020'nin global sponsoru olduTikTok Euro 2020'nin global sponsoru oldu
Avrupa Tüketici Birliği TikTok'u mercek altına alıyorAvrupa Tüketici Birliği TikTok'u mercek altına alıyor

PAYLAŞ