YouTube, Shorts içerik üreticilerine para desteği sağlıyor - Haberler - indir.com

YouTube, Shorts içerik üreticilerine para desteği sağlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-04 13:00:13
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Geçtiğimiz haftalar içerisinde Shorts özelliğini kullanıcıların beğenisine sunan YouTube, içerik üreticilerini bünyesine katmak adına önemli bir bütçe ayırdı. 

Sosyal medya platformları arasında yaşanan rekabet her geçen gün daha da hızlı bir şekilde devam ediyor. 15 saniyelik video konsepti ile kısa bir süre içerisinde büyük kitlelere ulaşan ve yıllardır bu alanda yer alan platformları geride bırakmayı başaran TikTok, özellikle de son dönemler içerisinde rakip sosyal medya uygulamalarına da ilham vermeye başladı. 

YouTube bahşiş benzeri bir özelliği platformuna getiriyorYouTube bahşiş benzeri bir özelliği platformuna getiriyor

Bu platformlardan biri de YouTube olarak görülüyor. Geçtiğimiz haftalar içerisinde TikTok benzer Shorts özelliğini kullanıcıların beğenisine sunan ve olumlu geri dönüşler alan platform, özelliğin daha da popüler hale gelmesi adına yeni hamleler yapmak adına harekete geçti. Son olarak ise şirket, içerik üreticilerini kendine çekmek adına oldukça yüksek bir bütçe ayırdı. 

Shorts içerik üreticileri için 100 milyon dolarlık fon ayrıldı

Beta sürümünden geçtiğimiz günler içerisinde çıkan ve 100 farklı ülkede kullanılmaya başlayan Shorts, TikTok'a rakip olarak gösterilen kısa süreli video mantığı doğrultusunda hareket ediliyor. TikTok'ın bu alanda elde etmiş olduğu başarı sebebiyle Shorts özelliğine ciddi miktarda yatırım yapan YouTube, içerik üreticileri ve onların kitlelerini kendi tarafında çekmek adına 100 milyon dolarlık bir fon ayırdığını resmi olarak dile getirdi. Yaklaşık olarak 1.5 yıllık plan üzerinden hareket etmek adına harekete geçen şirket, fonun resmi olarak başlatıldığını ve içerik üreticilerinin Ağustos ayından sonra ödemelerini almaya başlayacağını resmi olarak dile getirdi. YouTube’un ödeme politikası da aslında oldukça basit bir sistem üzerine kuruludur. 

Shorts videolarının görüntülenmesine ve almış olduğu geri dönüşlere bağlı olarak aylık 100 ile 10 bin dolar arasında ödeme yapmak üzerine planlar kuran şirket, yüklenen videoların da özgün olmasını temel şart olarak belirliyor. Üreticilerin TikTok, Snapchat veya Reels gibi diğer platformlardan herhangi bir videoyu Short'a yüklemesi halinde de üreticinin ödeme alma yetkisi tamamen devre dışı kalmış durumdadır. Şirket, içerik hazırlayanların platforma kayıt olmak için gereken yaş sınırı hakkında da bilgi verdi. Elde edilen bilgilere göre ABD’de 13 yaşını doldurmuş kişiler platforma kayıt olabilirken, diğer ülkelerdeki kişiler için de bu yaş sınırı 18 olarak belirtildi.


YouTube yeni bir para kazanma yöntemiyle karşınızdaYouTube yeni bir para kazanma yöntemiyle karşınızda
YouTube Altyazıları Nasıl İndirilir?YouTube Altyazıları Nasıl İndirilir?
YouTube indirme sayısında rakipsiz hale geldiYouTube indirme sayısında rakipsiz hale geldi

PAYLAŞ