Youtube, Sayaçtaki 301+ Sorununu Çözdü - Haberler - indir.com

Youtube, Sayaçtaki 301+ Sorununu Çözdü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-06 16:30:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok ziyaretçi çeken video paylaşım sitesi Youtube, 301+ sorununu çözdüğünü resmi Twitter sayfasında paylaştı. Daha önceden yeni eklenen videoların sayaçları 301+ değerinde takılı kalıyordu ve bu sorun özellikle kanal sahiplerini çok etkiliyordu.

301+ probleminin asıl sebebi Youtube robotlarından kaynaklanıyordu. Yeni eklenen bir video 301 gösterim sayısına ulaştığında veya geçtiğinde sayaç duruyordu ve gösterimler bir yerde toplanıyordu. Bu sırada robotlar izleyenlerii takip edip, hangisinin gerçek hangisinin spam olduğunu araştırıyordu ve bir süre sonra asıl gösterim değerini hesaplayıp öyle yayınlıyordu.

Artık Youtube robotları bu işlemi eş zamanlı olarak yapacak ve yeni eklenen bir videoda anlık olarak gerçek değerleri göreceğiz. Örneğin, eskiden olduğu gibi 2560 gösterim alan yeni eklenen bir video 301+ olarak değil, gerçek değerleri olan 2560 değeri gösteriyor olacak. Artık "301+" simgesini videoların altında görmeyeceğiz. 

Spam kontrol işlemlerinde hiç bir aksama veya hafifleme olmayacağını dile getiren Youtube yetkilileri, spam gösterimler ile her zaman mücadele edeceklerini ekledi. 





PAYLAŞ