YouTube reklamsız Premium Lite'ı duyurdu - Haberler - indir.com

YouTube reklamsız Premium Lite'ı duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 15:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google, YouTube Premium'un çevrimdışı indirmeler veya arka plan oynatma gibi diğer özellikleri olmadan reklamsız görüntüleme sunan YouTube için daha uygun fiyatlı bir premium abonelik hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Şirketin ” Premium Lite " adını verdiği yeni servis abonelik için daha uygun fiyatlı ödeme yapmak isteyen kullanıcılara hitap edecek.

Geçtiğimiz sene ülkemizde Premium hizmetini kullanıma sunan şirket reklamsız içerik seçeneğiyle pek çok kullanıcının dikkatini çekmişti. Ancak belirlenen abonelik fiyatı pek çok kullanıcı tarafından eleştirilmişti. Ayrıca abonelik sistemi kullanıcılara sunulduktan sonra mevcut reklamların da artması Premium kullanmayan kullanıcılardan tepki görmüştü. Kullanıcıları için daha uygun fiyatlı bir abonelik sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıkan Google’ın YouTube Premium Lite adını verdiği yeni bir servis üzerinde çalıştığı öğrenildi.

YouTube yeni bir para kazanma yöntemiyle karşınızdaYouTube yeni bir para kazanma yöntemiyle karşınızda

YouTube Premium, Youtuberları nasıl etkileyecek?

Şirketin yeni planı Resetera'daki bir kullanıcı tarafından tespit edildi ve YouTube daha sonra Verge'ye verdiği bir açıklamada test teklifini doğruladı. Premium Lite’ın şu anda Belçika, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç ve İsveç'te test süreci başlamış bulunuyor.

Bir YouTube sözcüsü yaptığı açıklamada,” Nordics ve Benelüks'te (İzlanda hariç), kullanıcılara daha fazla seçenek sunmak için yeni bir teklifi test ediyoruz: Premium Lite ayda 6,99 €(veya ayda yerel eşdeğeri) ve YouTube'da reklamsız videolar içeriyor " dedi. Buna karşılık, YouTube'un mevcut Premium planı Avrupa'da ayda yaklaşık 11.99 Euro' ya mal oluyor.

“Kullanıcılara daha fazla seçenek sunmak için yeni bir teklifi test ediyoruz”

Premium Lite, YouTube'un ana uygulamasında web, iOS, Android, akıllı TV'ler ve oyun konsollarının yanı sıra YouTube Kids uygulamasında reklamsız görüntüleme sunuyor. Bununla birlikte, reklamsız dinleme gibi herhangi bir YouTube müzik avantajı içermediğini ve Premium'un arka plan oynatma gibi diğer özelliklerini (bir YouTube videosundan ses dinlemeye devam ederken başka bir uygulamaya geçmek istediğinizde) veya çevrimdışı indirmeleri içermediğini de belirtmek gerek. Youtube'daki reklam miktarından nefret eden, ancak Premium'un çevrimdışı indirmeler gibi diğer özellikleriyle fazla ilgilenmeyen biri olarak konuşan Premium Lite, cazip bir teklif gibi geliyor. Ancak mevcut fiyatlandırmasında, normal bir Premium aboneliğin fiyatının yaklaşık yüzde 60'ına mal olurken, faydalarının sadece dörtte birini sunuyor. Ancak YouTube, mevcut aboneliğin deneysel bir aşamada olduğunu ve kitle geri bildirimlerine dayanarak daha fazla plan yapmayı düşündüğünü söylüyor.

Google bildiğiniz üzere Türkiye’de yerel fiyatlandırmalar uyguluyor. Premium aboneliği 16.99 TL olmasının yanı sıra Lite’ın ücreti ne kadar olacak şu an için belli değil.


YouTube Altyazıları Nasıl İndirilir?YouTube Altyazıları Nasıl İndirilir?
YouTube indirme sayısında rakipsiz hale geldiYouTube indirme sayısında rakipsiz hale geldi

PAYLAŞ