YouTube reklam politikalarını güncelledi - Haberler - indir.com

YouTube reklam politikalarını güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

YouTube, ana sayfa başında siyasi içerikli reklamları, alkol ve reçeteli ilaçlarla ilgili reklam yayınlarını yasakladı.

Dünyanın en popüler video içerik platformu YouTube günden güne aldığı güncellemelerle kullanıcı deneyimini arttırıyor. Son dönemlerin en çok kullanılan platformu olarak karşımıza çıkan YouTube, kullanıcılarının hem günlük, hem de uzun vadeli ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor. İçerik üreticileri için de büyük bir gelir kaynağı olan platform çift taraflı güncellemelerle uygulama deneyimini iki taraf için de iyileştirmeye çalışıyor. Son dönemlerde yeni özellik sızıntılarıyla sıklıkla gündeme gelen ABD merkezli video paylaşım platformu YouTube dün yeni bir güncellemeyle gündeme geldi. YouTube başlık sayfasının üstünde siyasi içerikli reklam yayımlamama kararı aldığını resmi bir açıklamayla duyurdu.

Bildiğiniz üzere sosyal medya platformları son dönemlerde siyasi içeriklerin göz bebeği olmuş durumda. Bu noktada bir önlem almak isteyen YouTube ise yeni bir özelliği duyurdu.

YouTube sözcüleri tarafından Axios’a yapılan yazılı açıklamada, platformun reklamcılık politikasında güncelleme yapıldığı, ana sayfa başında seçim ve siyasi içerikli reklamların yanı sıra kumar, alkol ve reçeteli ilaçlarla ilgili reklamların da yasaklandığı duyuruldu.

YouTube yorumları videoda gözükmeye başladıYouTube yorumları videoda gözükmeye başladı

Youtube Masaüstü sürümü için yeni bir arayüzü test ediyor

Şirket yetkilileri açıklamalarında şu ifadeleri kullandı  "Hem reklam verenlerin hem de kullanıcıların ihtiyaçlarını dengelemelerini sağlamak için reklamcılık gereksinimlerimizi düzenli olarak gözden geçiriyoruz"

YouTube’nin reklam politikalarında yapılan bu yeni güncellemeler, özellikle hassas olaylarla ilgili karışıklıkları, yanlış bilgileri ve manipülasyonları en aza indirilme amacıyla yapıldı.


Fenerbahçe YouTube gelirleri açıklandıFenerbahçe YouTube gelirleri açıklandı

PAYLAŞ