Youtube reklam gelirlerini, yorumlar nedeniyle kaybediyor - Haberler - indir.com

Youtube reklam gelirlerini, yorumlar nedeniyle kaybediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-28 23:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

En çok kullanılan video uygulamalarından biri olan Youtube, son zamanlarda bir takım eleştirilere maruz kalıyor. Geçtiğimiz günlerde çocukları olumsuz davranışlara itecek videolar nedeniyle aldığı tepkiler üzerine, bu duruma el attığını açıklamıştı. Bu tarz videoların incelenerek kaldırılacağı söylenmişti. Bu duruma geç de olsa el atan Youtube, şimdi başka bir problemle karşı karşıya geldi. Youtube'ta yayınlanan rahatsız edici videolara gelen rahatsız edici yorumlar, tepki toplamaya başladı. Bu kötü yorumlar nedeniyle, Youtube'a reklam veren büyük markalar, reklamlarını geri çekme kararı aldılar ve Youtube'tan çekilen reklamların sonucunda, uygulama büyük oranda gelir kaybına uğradı.

Youtube son zamanlarda, rahatsızlık veren videolara gelen tepkiler nedeniyle, bu videolardan kurtulma çabası içerisinde. Videolara yapılan kötü yorumlar, Youtube'un başına iyice iş açmaya başladı ve büyük şirketler bu yorumlar nedeniyle verdikleri reklamları geri çekmeye başladılar. Bu da Youtube'un reklam gelirlerinin büyük bir kısmının kaybına neden oldu. BuzzFeed ve Times tarafından paylaşılan yazılarda, rahatsız edici içerikler nedeniyle Hp, Mars ve başka büyük markaların da, Youtube üzerinden verdikleri reklamları geri çekme kararı aldıkları söylendi.  Bu durum Youtube'a gelirleriyle beraber prestijini de kaybettirdi.

Markalar, reklamlarının rahatsız edici içeriklerde görülmeyeceğinden emin olana kadar, Youtube üzerinden reklam vermeyi düşünmediklerini söyledi. Bu rahatsız edici videoları, küfür, ırkçılık, nefret söylemleri gibi içerikler oluşturuyor. Youtube'un bu tarz söylemlerin yer aldığı videoları ve yorumları filtrelememesi, güven kaybına yol açmış durumda.





PAYLAŞ