YouTube Red ve Google Play Müzik Birleşiyor - Haberler - indir.com

YouTube Red ve Google Play Müzik Birleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-28 16:00:50
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Şirketlerin çevrim için servis içeriklerine yönelik yeni çalışmaları ve girişimleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise Google Play servisine bağlı olan Google Play Müzik ve YouTube Red servisleri arasında yeni bir ortaklık imzalanıyor. Bu noktada Google cephesinden böyle bir hamle geleceği ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında ortaya çıkmıştı. Şirket o zamanlar YouTube ve Play Müzik arasında bir birleşme olacağı karar alınmıştı. YouTube Müzik cephesinin sorumlusu olan Lyor Cohen tarafından birleştirilme kararı altında müşterileri eğitme ve yeni abone kazanma isteklerinin olduğunu dile getirdi.

Google normal şartlarda müzik noktasında kullanıcılara üç farklı uygulama ile hizmetini sağlıyor. YouTube Müzik servisi ücretsiz yapısı ile yoğun bir kullanım oranına sahip iken, YouTube Red'e abone olan kullanıcılar ise servisin üst seviye gelişmiş özelliklerinden faydalanabiliyorlar. Diğer yandan YouTube Red'de kullanıcılar hem video içeriklerinde yer alan reklamlardan kurtuldukları gibi hem de çevrim dışıyken dahi müziklere erişmek için indirme işlemi yapabiliyorlar. YouTube Red aboneleri Play Müzik'e erişebilecekler ve Play Müzik ise temel işleyiş bakımından Google üzerine kurulu bir Spotify alternatifi olarak nitelendirilebilmektedir.

Bu noktada Play Müzik'e abone olan kullanıcılar YouTube Red özelliklerinde de faydalanabilecekler. Bu sayede servise abone olanlar ücretsiz olarak içerik erişimine sahip olacaklar. YouTube Red ve Play Müzik arasında olacak olan bu birleşmenin zamanı henüz bilinmezken iki servisin temel işlevlerinde farklılık olmasından ötürü bu birleşmenin biraz zor dönemler geçeceği akıllara geliyor. Bakalım bu birleşme ile kullanıcılar nasıl bir geri dönüş yapacak göreceğiz.





PAYLAŞ