YouTube Premium, Youtuberları nasıl etkileyecek? - Haberler - indir.com

YouTube Premium, Youtuberları nasıl etkileyecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-25 15:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Reklamsız bir YouTube deneyimi sunmayı hedefleyen YouTube Premium’un ülkemizde aktif olması ile beraber YouTube reklam gösterimlerinin düşmesi ve dolayısıyla içerik üreticilerinin gelirlerinin düşmesi bekleniyor. Büyük bir kısmın YouTube Premium tercih etmesi beklenirken, reklam verenler tarafından Premium servisin gösterimleri düşürmesi noktasında kafaları karışmış durumda. Premium üyeler tarafından reklam verenlerin reklamlarının görüntülenememesi, erişimin düşmesi anlamına geliyor. Sadece reklam verenler değil içerik üreticilerinin de takipçilerinin Premium servise geçiş yapması ile beraber YouTube kanallarının gelirlerinde düşüş olması bekleniyor.

YouTube Premium ile şirket gelirleri ne durumda olacak?

YouTube Premium Türkiye kullanıcıları için açıldıYouTube Premium Türkiye kullanıcıları için açıldı

YouTube tarafından reklam verenleri serviste tutma çabası bulunuyor. Öyle ki Logan Paul gibi YouTube’un tanınmış isimleri tarafından ortaya çıkarılan skandal içerikler ve daha sonra yaşanan zayıf denetim ve moderasyon sonrasında, reklamların sakıncalı içerikleri göstermesi büyük reklamcıları YouTube’dan uzaklaştırmıştı. Yapılan bir araştırmaya göre YouTube’un 2019 yılındaki küresel kapsamda edeceği reklam gelirinin 10.5 milyar dolar seviyesine ulaşması düşünülüyor. YouTube’un reklam gelirlerinden Premium ile beraber feragat etmesi oldukça garip duruyor. YouTube Premium ise 11.99 dolar gibi uygun bir fiyat ile gelerek, reklamlardan daha istikrarlı bir gelir anlamına geliyor.

Kullanıcı taban sayısı 1.300.000.000 olan YouTube, dünyanın en büyük ikinci arama motoru konumunda bulunuyor ve Google’dan sonra en fazla trafik alan site konumunda yer alıyor. Kullanıcıların yüzde 60’lık bölümünün ülkelerinde YouTube Premium aktif durumda. Bu durumda ise YouTube 780.000.000’lik bir hedef kitleye Premium ile hitap edebiliyor. Bu kitlenin yüzde 10’luk bir kısmı Premium servisi tercih ettiği durumda, şirket bu hizmetini 78.000.000 kullanıcısına kullandırtmış olacak.

11.99 dolar üzerinden hesap yapıldığında ise YouTube Premium, YouTube’a aylık 935 milyon dolar kazandıracak. Yıllık ise bu rakam 11.2 milyar dolar olurken, YouTube bu noktada reklam veren yerine abonelik satışına yönelmiş durumda.

YouTube Premium, İçerik Üreticilerini Nasıl Etkileyecek?

YouTube platformuna içerik üreten kullanıcıların neredeyse tek gelir kaynağı YouTube reklamları oluyor. Ancak YouTube Premium ile reklamsız bir deneyim aktif olduğu için içerik üreticilerine bir etki etmesi bekleniyor. Bu noktada üreticilerin reklam gelirlerinde bir düşüş görülebilecek. Ayrıca YouTube Premium abonelerinden elde edilecek olan geliri içerik üreticileri ile paylaşacağını belirtelim.

Premium abone tabanının izleme süresi baz alınarak içerik üreticilerinin izlenme oranı hesaplanacak ve abonelik geliri ona göre içerik üreticilerine dağıtılacak. YouTube’un bu noktada Premium servisini daha çok ülkede aktif ederek, reklam verenleri devre dışı bırakması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Youtube Music neden tercih edilmeli?Youtube Music neden tercih edilmeli?
Lansman gerçekleşti: Youtube Music hakkında bilmeniz gerekenlerLansman gerçekleşti: Youtube Music hakkında bilmeniz gerekenler

PAYLAŞ