YouTube Premium üyeler için yeni bir özellik daha sunacak! - Haberler - indir.com

YouTube Premium üyeler için yeni bir özellik daha sunacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-27 19:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz aylarda Premium üyelik seçeneği ile kullanıcılarına yenilik sunan YouTube, Premium abonelerine sunduğu seçeneklere ek olarak aynı zamanda bu özelliklere bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Söz konusu bu yeni özellik sayesinde Premium aboneler, her ay bir kanalın katıl özelliğini ücretsiz olarak kullanma hakkına sahip olabilecekler. 

YouTube geçtiğimiz ay içerisinde YouTube Premium abonelik seçeneğinin duyurusunu gerçekleştirdi. Premium abonelik, reklamsız seyretme seçeneği, platform içerisinde çalan reklamsız seyretme seçeneği, müzikleri ve videoları arka planda çalma özelliği ve ek olarak da indirme özelliği sunuyor. Tüm bunlara ek olarak YouTube, Premium kullanıcılarına yeni bir özellik daha sunuyor. 11,99 dolar ödeyen aboneler, YouTube sunduğu her ay istedikleri bir kanalın katıl özelliğinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Takip etmekten keyif aldığınız YouTube içerik üreticilerine destek vermenin farklı bir yolu olan bu üyelik yönteminde bir takım ayrıcalıklara da sahip olabilirsiniz. Şöyle ki YouTuber'lar bu üyelere özel videolar, yayınlar ve hatta canlı sohbetlerde yapabiliyorlar. Bu elbette ki tercihen gerçekleşen bir durumdur. 

YouTube Premium Türkiye kullanıcıları için açıldıYouTube Premium Türkiye kullanıcıları için açıldı

Katıl özelliğini ücretsiz kullanma seçeneği

Avustralya, Kanada, Almanya, Norveç ve İsveç gibi ülkelerde yer alan YouTube Premium aboneleri, ücretsiz olarak özelliği ile ilgili olarak tanıtım bildirimleri almaya başladı. Söz konusu bu bildirimlere tıklayan tüm kullanıcılar, o ay içerisinde ücretsiz olarak katılabilecekleri kanalların yer aldığı sayfaya yönlendirilecekler. YouTube'un bu özelliği henüz aktif değildir. Söz konusu özellik geniş kitleler tarafından kullanılır halde de değildir. Bunun yanı sıra aynı zamanda bu özelliğin tüm kullanıcılara sunulup sunulmayacağı, sadece test aşamasında olup olmadığı da bilinen bir durum değildir. 

YouTube'un söz konusu bu özelliği, bir testten daha fazlası olursa ve kullanıcıların beğenisine sunulursa YouTube, Twitch platformuna yeni bir alanda daha rakip olmayı başaracak demektir. Bildiğiniz gibi Twitch platformunda da Amazon Prime kullanıcılarına özel ve hatta benzer özellikler bulunuyor. Şu an için YouTube için bu özelliğin aktif hale getirilip getirilmeyeceği ile ilgili açıklama yapılmış değildir. YouTube halihazırda zaten oldukça popüler bir platform olup milyonlarca kullanıcıya sahip olup her geçen gün de gelişim saplamaktadır. Bu yenilik ile beraber platform daha da gelişerek kullanıcı sayısını daha da artırmaya yönelik hareket ediyor. 

 

 


YouTube Premium, Youtuberları nasıl etkileyecek?YouTube Premium, Youtuberları nasıl etkileyecek?
Youtube Premium'da Full HD video indirme aktif oldu!Youtube Premium'da Full HD video indirme aktif oldu!
YouTube Premium üyelik iptali nasıl yapılı?YouTube Premium üyelik iptali nasıl yapılı?

PAYLAŞ