YouTube Premium Tamamen Ücretsiz Oluyor - Haberler - indir.com

YouTube Premium Tamamen Ücretsiz Oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’un popüler video izleme platformu olan YouTube için reklamsız izleme sistemi üzerinde çalışılıyor. Son olarak Haziran ayında YouTube Premium ile beraber arka planda video çalıştırma ve video indirme özelliği ülkemizde aktif olmuştu. Kullanıcılara sunulan bu servise YouTube Music ve Original desteği de getirilmişti. Şimdi ise şirketten gelecek yeni hamle ile beraber YouTube Orijinal içerikleri tamamen ücretsiz olacak. Yeni yayınlanan rapor doğrultusunda YouTube Premium ile beraber gelen YouTube Orijinal içerikleri için istenilen rakamlara erişilememiş durumda. The Sdieman Show, Kai ve Impulse gibi sizilerin bulunduğu YouTube Orijinal içerikleri Netflix karşısında beklenen performansı sergileyemedi.

YouTube Premium Ücretsiz Olacak

YouTube'a yüklediği videolar ile servet kazanıyorYouTube'a yüklediği videolar ile servet kazanıyor

Kullanıcılardan gelen tepkiler doğrultusunda şirketin aylık 12 dolar fiyatla sunmuş olduğu Premium hizmetiyle gelen Orijinal içerikler, 2019 yılında tamamen ücretsiz olarak sunulacak. Kullanıcılardan gelen tepkiler ile bu içeriklere para vermenin bir anlamı olmadığı söyleniyordu. Şirket ise bu tepkileri dikkate aldı ve Orijinal içerikleri reklam desteği ile beraber ücretsiz olarak yayınlayacak. Hollywood Reporter tarafından gelen bilgiler doğrultusunda YouTube’un yeni yapacağı bu stratejik hamle ile beraber orijinal içerikler artık reklamlar ile çok daha büyük kazanç sağlayabilecek.

Özellikle piyasada yer alan Netflix gibi popüler servislerin öne çıkmasından ötürü bu durumun gerçekleştiği ifade ediliyor. Kullanıcıların ilgisini bir türlü çekemeyen YouTube bu hamle ile Orijinal içeriklerini tüm halka açık hale getirmiş olacak. Bu yenilik ile beraber Premium servisinin bir özelliği ücretsiz olarak kullanıcılar tarafından kullanılabilir olmuş olacak. YouTube Premium servisinin en önemli özelliği ise reklamsız bir video deneyimi olduğu biliniyor. Kullanıcılar bu noktada reklam gösterilmeden video izleyebilirken ayrıca kaydet yeteneği ile internetsiz zamanlarında bile video izleyebiliyorlar. İndirilen bu videolar ise platformda 30 gün boyunca depolanabiliyor.


İlgili uygulamalar
YouTube, klasik filmleri reklamlarda gösteriyor!YouTube, klasik filmleri reklamlarda gösteriyor!
YouTube Üzerinden Ücretsiz Film İzleme DönemiYouTube Üzerinden Ücretsiz Film İzleme Dönemi
Netflix'den YouTube'u aratmayan yeni özellik!Netflix'den YouTube'u aratmayan yeni özellik!

PAYLAŞ