YouTube Playlistinizi Spotify'a Nasıl Aktarırsınız? - Haberler - indir.com

YouTube Playlistinizi Spotify'a Nasıl Aktarırsınız?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-03 15:53:58
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

İnternet ortamında geliştiriciler birçok API ve yardımcı yazılımsal araçlar sayesinde ortaya başarılı işler çıkartabiliyorlar. Buda pratikleşme ve çeşitli noktalarda kullanıcıların oldukça işine yarıyor. Bu noktada geliştirme işleri ile uğraşan Mustafa Küçük isimli bir geliştirici, Spotify ve YouTube aracılığı ile ortaya oldukça başarılı bir sistem çıkarttı. Bilindiği üzere çevrim içi müzik dinleme servisi olan Spotify üzerinden kullanıcılar müzik listeleri yani playlistler oluşturabiliyor ve bu playlistleri paylaşabiliyorlar. Spotify'ın bünyesinde sunduğu tüm müzikler ile kullanıcılar diledikleri gibi playlistler oluşturabiliyorlar.

Söz konusu tospotify.com sistemin çalışma mantığı şu şekilde. Bilindiği üzere YouTube üzerinde de kullanıcılar Google hesapları ile giriş yaptıkları taktirde, playlistler oluşturabiliyorlar ve Youtube üzerinden dinleyebiliyorlar. Bu sistem ise YouTube playlistlerinizi Spotify hesabınıza aktarmaya yarıyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken tek nokta, YouTube playlistinizde bulunan şarkıların Spotify hanesinde olması gerekmektedir. Yani playlist içerinde bulunan bir yapım Spotify hanesinde yok ise o şarkı Spotify hesabınıza dönüşmüyor.

Oldukça işe yarayacak olan bu tospotify.com sistemine girdiğinizde sizleri bir 'URL' girme alanı karşılayacaktır. Buraya direkt olarak YouTube playlist adresinizi yapıştırdığınızda dönüşmeyecek ve hata alacaksınız. İlk öncelikle sağ üst alanda bulunan 'Login with Spotify' butonu ile spotify sitesine yönlendirileceksiniz ve oradan Spotify hesabınıza giriş yaptığınızda otomatik olarak siteye geri yönlenecek ve artık kullanmaya hazır olacaksınız. Giriş yaptıktan sonra dilerseniz yine sağ üst alandan 'Creat a new playlist' diyerek yeni bir playlist oluşturabilir ve YouTube playlistinizi oraya dönüştürebilirsiniz.

Dilerseniz de varolan bir playlistinize ek olarak YouTube'dan aldığınız playlist listesini dönüştürebilir ve üzerine ekleyebilirsiniz. Sizde böyle bir sistem arıyor iseniz, tospotify.com sistemini kullanabilir ve tamamen güvenilir bir sistem olduğunun altını çizebiliriz.





PAYLAŞ