YouTube Para Kazanma Sistemi Değiştiriliyor - Haberler - indir.com

YouTube Para Kazanma Sistemi Değiştiriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-07 17:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bilindiği üzere internet devi Google'a ait olan YouTube platformu dünyanın en büyük video izleme sitesi konumunda. Bu noktada her geçen yıl çeşitli yenilikler ile kullanım deneyimi arttırılmaya devam ediyor. İşte bu noktada YouTube platformunda tam beş sene önce iş ortağı programı tüm kullanıcılara açılmıştı. Bu iş ortağı sayesinde YouTube'a üye olup video yüklemeye başlayan her kullanıcı anında para kazanabilecek konuma geliyordu. Nitekim günümüz YouTube içeriklerine baktığımızda birçok kişinin kuşkusuz gelir kaynağı olmuş durumda. YouTube'un iş ortağı kapsamında kullanıcılarına para kazandırması belkide dünyanın en iyisi olma yolunda attığı en önemli adımlardan biri olarak gözüküyor.

Diğer yandan bireysel kullanıcılar haricinde şirketler, film stüdyoları gibi birçok marka isimlerde bu platforma geçiş yapmaya başladılar. Ancak durumlar böyle olurken birçok kişi çeşitli popüler içerikleri kendi kanallarına yüklüyorlar ve telif içermedi ise bu videolar üzerinden paralar kazanmaya başlıyorlar. YouTube ise bu noktada devreye girerek bu gibi durumları engellemen adına iş ortağı kapsamında köklü ve önemli değişikliklerde bulunacak. Duyurulana göre artık kullanıcılar 10 bin görüntülenmeye erişmeden YouTube kanalları üzerinden para kazanmaya başlayamayacaklar. Kısacası artık YouTube üzerinden kolay bir şekilde para kazanma devrinin kalktığını söyleyebiliriz.

YouTube bu 10 bin izlenme engelini, kurulan kanalın sahte yada özgün olup olmadığını kontrol etme amaçlı koyduğu düşünülüyor. Nitekim öyle de olacak ki 10 bin görüntülenme bu bilgi teyiti için yeterli bir sınır gibi gözükmektedir. İş programı servisinde yetkili olan başkan yardımcısı Ariel Bardin, ise bu yeni konuyla alakalı yayınladığı blog yazısında, yeni kullanıcıların iş ortağı programına yaptıkları başvurular neticesinde incelenme süreçlerinin olacağı belirtildi. Ancak 10 bin görüntülenmeye sahip bir yayıncı olsa dahi gerekli yönergelere ve politikalara uyup uymadığıda kontrol edilecek.

Herşey ve tüm birimler oldukça normal ise İş Ortağı Programına kabul edilecek ve videoları üzerinden reklam gösterimleri başlayacak. Bu yeni program kuralları ve limitleri, sahte ve aldatıcı videolar yükleyerek para kazanmayı hedefleyen kullanıcılarında önüne geçmiş olacak. Öyle ki belki de YouTube platformunun en büyük problemi aldatıcı videolar üzerinden para kazanma amacında bulunan kullanıcılar idi. Umuyoruz bu yeni YouTube politikaları ve reklam ortaklığı sınırlandırmaları, hem spam içeriklerin önüne geçmiş olur hemde gerçekten kaliteli videolar üreten yayıncılarında önünü açmış olur, düşüncesindeyiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ