YouTube, para kazandırmayan kanallardan reklam gösterecek - Haberler - indir.com

YouTube, para kazandırmayan kanallardan reklam gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan platformlarından YouTube, içerik oluşturuculardan ve reklam gelirlerinden pay almadığı kanallarda reklam yayınlıyor. YouTube platformunda içerik oluşturanlar, platformun hizmet şartlarında yapılan bir değişiklik üzerine, hazırlanan reklamların para kazanılmayan kanallarda gösterileceğini dile getirdi. YouTube'un bu konu hakkındaki kararı ise, platformun içerik oluşturucularına uygun olmayan reklamın kendisi olup reklam sunmak adına para kazanılması mümkün olmayan kanallara ödememe yapılmayacaktır. 

YouTube, para kazanılmayan kanallarda reklam yayınlıyor, ancak içerik oluşturucular reklam gelirinden pay almıyor. Normal şartlarda ise içerik oluşturucuların kanallarına reklam verilmesi için YouTube İş Ortağı Programı'na katılım gösterilmesi gerekiyor. Reklam göstermeyi tercih etmenin esas faydası ise gelir paylaşımıdır. Birçok içerik oluşturucu, ek gelir sağlamak için YouTube üzerinden içerik yayınlarken aynı zamanda diğer kullanıcılar ise tüm hayatlarını site üzerinden kazanıyor. Para kazanılmayan kanallar, YouTube'da yer alan kanallarda reklam göstermeye başladığında ise herhangi bir para kazanma hakkına sahip olmayacak. YouTube'un Hizmet Şartları'nda yapılan bir güncelleme dıoğrultusunda bu değişikliğe gidildi. 

Youtube Müzik yeniliklere imza atıyorYoutube Müzik yeniliklere imza atıyor

Para kazanma hakkı

YouTube platformunun, Hizmet Şartları bölümüne "Para Kazanma Hakkı" başlıklı yeni bir alan ekleniyor. YouTube platformundaki tüm kullanıcılar için zorunlu hale gelen bu yeni Hizmet Şartları'nı kabul etmek, Para Kazanma Hakkı bölümünde yer alan her şartın kabul edildiği anlamına gelir. 

Burada yer alan bilgilerden bir kısmı şu şekildedir; "YouTube'a Hizmetteki İçeriğinizden para kazanma hakkını veriyorsunuz (ve bu türden para kazanma, İçerik üzerinde veya içinde reklam görüntülemeyi veya erişim için kullanıcılardan bir ücret almayı içerebilir). Bu sözleşme size herhangi bir ödeme hakkı vermez. " 

Bu bilgilere ek olarak aynı zamanda şirket, söz konusu bu değişikliğin artık YouTube İş Ortağı Programı'na dahil olmayan kanallar üzerinden sınırlı sayıda videoyu yavaş bir şekilde sunacağını belirtiyor. Bu sebeple de tüm içerik oluşturucular, reklamların bazı videolarda herhangi bir zaman diliminde görünmeye başlayacağının farkında olmalıdır. Şu an için YouTube İş Ortağı Programı'nda yer almayan içerik oluşturucular için yeni şartlara göre para elde edemeyecekleri açıkça belirtiliyor. 

"Şu anda YPP'de olmadığınız için, bu reklamlardan elde edilen gelirden pay almayacaksınız, ancak yine de uygunluk gereksinimlerini karşıladığınızda normalde yapacağınız gibi YPP'ye başvurma fırsatınız olacak." şeklinde hazırlanan şartlar bu durumu açıkça belirtiyor. 

 


YouTube yeni bir düzenlemeyle gündemdeYouTube yeni bir düzenlemeyle gündemde
YouTube Premium istatikler sayfasını açtıYouTube Premium istatikler sayfasını açtı
YouTube erişim engeli sorunuyla gündemdeYouTube erişim engeli sorunuyla gündemde

PAYLAŞ