YouTube, önümüzdeki hafta yeni bir internet sitesi açıyor - Haberler - indir.com

YouTube, önümüzdeki hafta yeni bir internet sitesi açıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-02 11:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük video izleme platformu olan YouTube tarafından önümüzdeki hafta ile beraber yeni bir internet sitesi açılıyor. Çocuklara yönelik olan bu yeni girişimin detayları Google tarafından açıklandı. Google’ın en başarılı servislerinden birisi olan ve dünyanın en büyük video arşivine sahip olan YouTube, önemli geliştirmeler ve yenilikler sunmaya devam ediyor. Şirket tarafından açıklanan resmi bildiriye göre, önümüzdeki hafta çocuk odaklı olan YouTube Kids için özel bir internet sitesi açılacak. Bu platform çocukların daha güvenli bir şekilde içeriklere erişmesi için önemli bir girişim olarak ifade ediliyor. Özellikler aileler için de oldukça iyi bir servis olması beklenen YouTube Kids’in yoğun bir kullanım seviyesine erişmesi bekleniyor.

YouTube Kids Açılıyor

YouTube yeni tasarımını test ediyorYouTube yeni tasarımını test ediyor

Son dönemlerde çocukları hedef alan özel reklamlardan ötürü şirketin başı bir hayli ağrımıştı. Gelen bu tepkilere karşılık olarak ise YouTube tarafından önemli bir hamle atıldı. YouTube’un Kids bölümü uzun bir süredir eleştirilirken, içerisinde yer alan çizgi film gibi içeriklerin aslında çocuklara zarar verecek içeriklere de sahip olduğu ifade ediliyor. Durum böyle olunca ise Google tarafından bu noktada bir denetim eksikliği ortaya çıkıyor. Bakalım ek bir site olarak açılacak olan YouTube Kids için denetimler beklendiği gibi üst seviye gerçekleşecek mi göreceğiz.

YouTube yeniliği sadece bu kadar kalmayıp ayrıca, kullanılmayan bir özellikte kaldırılıyor. Kişilerin platform içerisinde mesajlaşmasına yarayan “direkt mesaj” özelliği bulunuyor. Yorum kısmı haricinde özel iletişime geçilmesi sağlanan bu bölüm 18 Eylül ile beraber kaldırılacak. Şirketin ise daha çok yorum bölümüne ağırlık vermesi ve Google’ın genel anlamda YouTube denetimlerini yoğunlaştırması bekleniyor. Bakalım hem yeni denetimler hem de çocuklara özel olacak olan YouTube Kids platformu beklenildiği ilgiyi alacak mı göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
YouTube Originals ücretsiz oluyor!YouTube Originals ücretsiz oluyor!
YouTube için mesaj özelliği kaldırılıyorYouTube için mesaj özelliği kaldırılıyor

PAYLAŞ